Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “BİZLER DAHA GÜÇLÜ OLACAKSAK İYİ VE GÜZEL ŞEYLERE DESTEK OLMALIYIZ.”

MÜEZZİNOĞLU: “BİZLER DAHA GÜÇLÜ OLACAKSAK İYİ VE GÜZEL ŞEYLERE DESTEK OLMALIYIZ.”

18
0

Müezzinoğlu Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde soydaşlarıyla bir araya geldi. Müezzinoğlu’nu karşılayan ve bir konuşma yapan GTGB Başkanı Koray Hasan bugün kendilerini buradan ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir selamlama konuşması da DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş yaptı. Sonrasında Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman kısa bir selamlama konuşması yaptı ve Hacıosman konuşmasında, “bu ziyaretiniz sayın Bakanım iki ülke ilişkilerine önemli katkı sağlayacaktır “dedi.

Ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye Bakan Mehmet Müezzinoğlu geldi. Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

Müezzinoğlu: “Bizler daha güçlü olacaksak iyi ve güzel şeylere destek olmalıyız.”

“Değerli kardeşlerim, sizlerin arasında büyük bir mutluluk içerisindeyim. Rabbim beni sizlerden ayrı düşürmeyi, ayırmamayı nasip etsin. İnanıyorum ki bu ziyaretimiz iki ülke adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Önümüzdeki süreç sorunları konuşarak değil, daha iyi bir işbirliği içinde çözme açısından devam edecektir. Bizler daha güçlü olacaksak iyi ve güzel şeylere destek olmalıyız. Sizleri seviyorum. Sizlerle bir arada olmaktan hayatımın zenginlikleri olarak görüyorum. Bizler bir başkalarına yanlış yapmamalarını öneriyoruz”. Dedi.

Vingas: “Bölgemize yönelik yeni projeler gelişitirmeliyiz.”

Ardından Selanik’e bir toplantı için geçmek üzere olan ve Bakan Müezzinoğlu’nun daveti üzerine Gümülcine’ye gelen İstanbul Rum’u RUMVADER Başkanı Türkiye Vakıflar İdaresi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Lakis Vingas, kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yaptı. Vingas konuşmasında şunları dile getirdi:

“Azınlık toplumunun hissiyatını çok iyi anlıyorum. Geleceğe umutla bakmak gerekir. Bizler de üretmeliyiz, hep bir birimize kavga ile bakamayız. Ülkemize bağlı olarak hepimizin geleceği kontrol altındadır. Bütün bir toplum olarak kendi ihtiyaçlarımızın doğrultusunda hareket etmeliyiz. Bölgemize yönelik yeni projeler gelişitirmeliyiz.” Dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz