Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “ANAVATAN VE SİZLER BERABERLİĞİNİZİ KORUDUĞUNUZ SÜRECE SIKINTILAR ORTADAN KALKACAKTIR.”

MÜEZZİNOĞLU: “ANAVATAN VE SİZLER BERABERLİĞİNİZİ KORUDUĞUNUZ SÜRECE SIKINTILAR ORTADAN KALKACAKTIR.”

13
0

Bakan Müezzinoğlu Gümülcine’nin ardından İskeçe bölgesini ziyaret etti. Müezzinoğlu’nun ilk durağı İskeçe’nin Ova bölgesindeki İnhalı köyü oldu. Müezzinoğlu’nu burada Belediye Başkanı Hacıevaggelu ile birlikte müthiş bir kalabalık karşıladı. Hacıevaggelu burada yaptığı konuşmada, “Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyaretinden dolayı büyük bir memnuniyet duydum” dedi.

Bakan Müezzinoğlu burada halkı selamladı ve yaptığı konuşmasında, “sizleri bir arada görmekten dolayı ayrı bir mutluluk, ayrı bir bahtiyarlık duyuyor ve en kalbi duygularımla sizleri selamlıyorum. Önümüzdeki süreçte birlikte adım atacağımızı ve güzel işlerin olacağına inanıyorum. Benim temennim hem Yunanistan’ın hem de Türkiye’nin güzel yarınları olsun. Azınlıklar bu süreçte sıkıntı çekmemelidirler. Bu samimi karşılamanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. İkindi Namazı’nı İnhanlı Camisi’nde köy halkıyla birlikte kılan Müezzinoğlu, köyden ayrılacağı anda bir sürprizle karşılaştı ve köylüler kendisini davul zurna eşliğinde Osman Paşa türküsü ile uğurladı. Bakan Müezzinoğlu davulcuları unutmadı ve kendilerine bir bahşiş verdi.

İnhanlı’dan Gencerli köyüne geçen Bakan Müezzinoğlu burada lösemi hastası bir çocuğu ziyaret etti. Çocukla yakından ilgilendi ve gerekirse kendisine yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet İskeçe’nin Ova bölgesindeki ziyaretinin ardından İskeçe’ye geçerek, kendisini bekleyen soydaşlarıyla birlikte İskeçe Türk Birliği’nde (İTB) buluştu. Burada kendisini İTB Başkanı Ahmet Kara ve ekibi kapıda karşıladı. Başkan Ahmet Kara yaptığı selamlama konuşmasında İTB’nin çalışmaları ve hukuki süreç hakkında bilgi verdi.

İskeçe Türk Birliği’nde Başkonsolos Osman İlhan Şener de bir konuşma yaptı. İlhan Şener, “Sevgili soydaşlarım, bir Başkonsolos olarak kendimi şanslı buluyorum. Bu kadar güzel ve anlamlı bir ziyaret için sayın Bakanım sizleri Batı Trakya’da doğup büyüdüğünüz memleketinizde ağırlamaktan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz. Batı Trakya evladı sizleri bu ziyaretinizde bağrına bastı” dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder de burada yaptığı konuşmasında, “Sayın Bakanım, Bakan oluşunuz Türkiye ve bizler için büyük bir onurdur” dedi.

Sabık İskeçe Milletvekili Ahmet faikoğlu’da kısa selamlama konuşmasında Bakan Müezzinoğlu’na “hoşgeldiniz sayın Bakanımız” dedikten sonra, Gencerli köyündeki Lösemi hastası genci ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür etti.

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek te yaptığı konuşmasında, “Bakan Müezzinoğlu’na “hoşgeldiniz” dedikten sonra “dün İskeçe’de yaşanan tatsız olayı kınıyorum. Aşırı ırkçılıkla bir yere gidemeyiz. Fakat iki ülkenin işbirliği herkese faydalıdır” dedi.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de sırasıyla bir selamlama konuşması yaptı. Müftü, “Allah bizlere böyle birliktelikli günler yaşatsın. Sayın Bakanın bizlerden biri olması büyük bir onur ve iftihar vericidir. “240 İmam Yasası” konusunda malesef Azınlık bir şey yapamıyor. Çıkarılan İmam Yasası’yla artık dini ve milli olarak kiliseye bağlı olacağımızı saklamaya gerek yok. İleride de bizi herhalde papazlar yıkar. Sayın Bakanım size büyük görev düşüyor” dedi.

“Anavatan ve sizler beraberliğinizi koruduğunuz sürece sıkıntılar ortadan kalkacaktır.”

Konuşma sırası son olarak Bakan Müezzinoğlu’na geldi. Bakan Müezzinoğlu burada toplanan soydaşlarına yönelik yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“İskeçe Türk Birliği gibi güzel bir mekanda bulunmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Sayın müftüm buradaki tüm cenazeleri buradaki müftülerimiz ve hocalarımız yıkar ve namazlarını kıldırır. Arkanızda AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan‘ın dışında 75 milyonluk ana vatan var. Biz de umutsuzluk yoktur. Farklı bir birlikteliği burada hep birlikte yaşıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başarılıysa, karşı topraklardan bir kişiyi Bakan yapıyorsa, bunun da elbet karşı topraklara mesaj olduğunu anlamalarını isterim. İnanıyorum ki yavaşta olsa bir mesafe ketediliyor. Artık birçok konuyu konuşuyoruz. Ama arzu ediyoruz ki çok hızlı mesafe alalım. Özellikle Batı Trakya Türk Azınlığı daha fazla ezilmeye hakkı yok. Biz 75 milyon insanın hak ve hukukunu en güzel şekilde temsil ediyoruz. Önümüzdeki dönem Azınlıklar bedel ödeyen değil, geleceğe ümitle bakan insanlar olacaktır. Birlik ve beraberliğin en en büyük gücünüz olduğunu sakın unutmayalım. Buradaki gelecek bizleri Batı Trakya Türkleri olarak vijdanımıza sahip çıkmaktan geçer. Anavatan ve sizler beraberliğinizi koruduğunuz sürece sıkıntılar ortadan kalkacaktır. ” Dedi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz