Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar “MÜBADİLLER, AİLE BÜYÜKLERİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARI VİZESİZ ZİYARET ETMEK İSTİYOR”

“MÜBADİLLER, AİLE BÜYÜKLERİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARI VİZESİZ ZİYARET ETMEK İSTİYOR”

9
0

Yunanistan hükümetinin vize uygulaması komşu ülkelerden tepki çekmeye devam ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, mübadillerin aile büyüklerinin doğduğu toprakları vizesiz ziyaret etmek istediğini söyledi.

Mecliste gündemdışı söz alan CHP’li Tayan, kendisinin de ikinci kuşak mübadil çocuğu olduğunu belirterek, Lozan mübadil kuruluşlarının bildirisini okudu.

Mübadil çocuklarının, aile büyüklerinin doğdukları kentleri, yerleri görmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Mübadil çocukları olarak, Yunanistan hükümetinden ve AB yöneticilerinden iki halk arasında örülen vize duvarını kaldırmalarını talep ediyoruz”

”Mübadil çocukları, kendi geçmişlerinin, kültürlerinin izlerini sürmek istiyor ama vize uygulaması düş kırıklığı yaratıyor. AB’ye aday ülke olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan yüz Avro harcama karşılığında tek girişli kısa süre vize alabiliyor.

Mübadil çocukları olarak, Yunanistan hükümetinden ve AB yöneticilerinden iki halk arasında örülen vize duvarını kaldırmalarını talep ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bizler de Yunanistan vatandaşı olan Rum Ortodoks mübadilleri de aile büyüklerimizin doğduğu toprakları vizesiz olarak ziyaret etmek istiyoruz. Mübadillerin geride bıraktıkları kutsal mekanların, mimari miraslarının restore edilmesini ve korunmasını talep ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz