Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUAVİN KONSOLOSLAR İLKAY KOCAYİĞİT VE ADNAN ÖZTÜRK ZİHİNSEL ENGELLİLER KURUMU’NU ZİYARET ETTİ

MUAVİN KONSOLOSLAR İLKAY KOCAYİĞİT VE ADNAN ÖZTÜRK ZİHİNSEL ENGELLİLER KURUMU’NU ZİYARET ETTİ

12
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsoloslar İlkay Kocayiğit ve Adnan Öztürk, Zihinsel Engelliler Kurumu’nu ziyaret etti. 15 Aralık 2011 Perşembe günü Kavaklı (Egiros) bölgesi eski İskeçe yolu üzerinde bulunan merkezi ziyaret eden Muavin Konsoloslar, merkezdeki personelle görüştü ve kendilerine mutlu yıllar temennisinde bulundu.

 

Ziyaret sırasında yetkililer tarafından Muavin Konsoloslar İlkay Kocayiğit ve Adnan Öztürk’e kurum hakkında geniş bilgi verildi. Üç yıldan beri merkezin temel ihtiyaçlarını azda olsa giderecek şekilde hazırlanan hediye paketini Muavin Konsoloslar İlkay Kocayiğit ve Adnan Öztürk yetkililere sundu. Zihinsel Engelliler Kurumu Müdürü bayan Hrisa Papaci, Muavin Konsoloslara bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Papaci, şunları söyledi:

 

“Bu kurumun müdürü olarak yaklaşık 2 yıl önce göreve geldim. Merkezimiz insanlık adına çok anlamlı bir hizmet veriyor. Yaklaşık 47 çocuk burada kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda sayın Başkonsolosun ziyareti ve şimdi de Muavin Konsolosların ziyareti bizlere moral vermiştir, onur vermiştir. Bu tür ziyaretler zor görevimizi devam ettirebilmemiz için bize güç kuvvet veriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizleri düşünmeleri ve imkanlar dahilinde yapmış oldukları yardımlar için de ayrıca teşekkür ediyorum. Geçen yıllara nazaran daha iyi bir durumdayız. Burada çalışan personel en iyisini vermeye çalışıyor ve bir anlamda da veriyor. Bir repo almaya boş zamanları yok. Herkes özveri ile çalışıyor. En büyük sorunumuz şu an personel azlığından doğan sıkıntı. Tabii ki yanlış anlaşılmasın, çok vahim bir durumda da değiliz. Zaman zaman sağ olsunlar duyarlı vatandaşlarımız tarafından değişik rakamlarda bağışlar oluyor. Bunlar her ne kadar yeterli olmasada bir nebze olsun yaralarımızı sarmaya yardımcı oluyor” dedi.

 

Muavin Konsolos İlkay Kocayiğit, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada merkezin vermiş olduğu hizmeti büyük bir mutlulukla karşıladıklarını ve tesislerin gerçek anlamda standartların üzerinde olduğunu söyledi. Kocayiğit özetle şunları dile getirdi. “Daha önce de Başkonsolosluğumuzca buraya ziyaretler yapıldı. Biz bu ziyaretleri devam ettireceğiz ve kendilerine yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Her geldiğimizde büyük özveriyle çalıştıklarını, burada çok zor bir iş yaptıklarını görüyoruz. Umarız bizim buraya yaptığımız ziyaretler başkalarının da harekete geçmesine vesile olur. Bu gibi ziyaretler ve iletişimler basın aracılığıyla kamuoyuna ne kadar çok yansırsa buraya gelen ziyaretçi sayısında belki bir artış olacağını düşünüyoruz. Biz kendilerini tebrik ediyoruz yaptıkları zor görevden dolayı, inşallah başarıyla çalışmalarına devam ederler.” Dedi.

 

Muavin Konsolos Adnan Öztürk, tesisleri gezdikten sonra yetkilileri tebrik etti ve gerçekten çok anlamlı ve özverili zor bir işi başardıklarından dolayı müdür ve personeli tebrik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz