Ana Sayfa Yunanistan Haber Moria Kampı Cayır Cayır Yandı! Atina’da Olağanüstü Toplantı Yapılıyor!

Moria Kampı Cayır Cayır Yandı! Atina’da Olağanüstü Toplantı Yapılıyor!

1
0

12.500 insanın yaşadığı Midilli adasındaki Moria mülteci kampında yangın çıktı, adada olaganüstü durum ilan edildi.

12.500 insanın yaşadığı Midilli adasındaki Moria mülteci kampı cayır cayır yandı. Yangının çıkmasıyla birlikte kamp içinde yaşayan mülteciler aileleriyle birlikte sağa sola kaçarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Ancak 9 Eylül Çarşamba geceyarısı çıkan yangında can kaybının olup olmadığı şu an bilinmiyor. Çıkan yangında kapın tamamen yandığı ve mültecilerin barınması için yeniden başka bir bölgeye çadırların kurulması için çalışmaların başlatılacağı belirtiliyor.

Moria mülteci kampında 35 mültecide koronavirüse rastlanmasının ardından çıkan yangından sonra bu sabah Atina’da Başbakanlık sarayı Megaro Maksimu’da Başbakan Miçotakis başkanlığında saat 09:30 da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantıya Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, Göç Politikası Bakanı ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Panagiotis Kontoleontas ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros katılacak.

Ancak bu sabah erken saatlerden itibaren Elefsina üssünden askeri uçakla Midilliye acil olarak Özel Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilmeye başlandı. Önlem amaçlı acilen devreye sokulan bu uygulamanın amacı mültecilerin olası bir ayaklanmasını bastırmak olduğu ileri sürülüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz