Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MOODY’S: “YUNANİSTAN İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEBİLİR”

MOODY’S: “YUNANİSTAN İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEBİLİR”

24
0

Moody’s, Yunanistan’ın önümüzdeki 5 yılda iflas edebileceği öngörüsünde bulundu.

Moody’s, Yunanistan’a, AB ve IMF ile 12 milyar Euro’luk 5. taksitin verilmesi için yürüttüğü zorlu müzakerelerde sona geldiği bir anda darbe vurdu.

Yunan medyası kararı, “vatandaşların büyük fedakarlıklarda bulunduğu bir dönemde gelen bu kararın spekülatörlerin bir Oyunu olduğu” şeklinde yorumladı. Not kırılmasına gerekçe olarak hükümetin her geçen gün daha fazla artan bir tehditle karşı karşıya bulunması, ülkenin kalkınması konusunda tam belirsizlik, bütçe hedeflerine ulaşmada geleneksel yetersizlik ve Yunanistan’ın gelecekte borcunu yeniden yapılandırmak zorunda kalacağı gösterildi.

 

Gelişmeye anında tepki veren Yunan Maliye Bakanlığı, “Moody’s’in yazılı ve elektronik basında çıkan yoğun spekülasyonlardan etkilendiğini” açıkladı.

Bakanlık, “Moody’s’in, hükümetin 2011 yılı hedeflerine ulaşmadaki kararlığı ile özelleştirmede hızlı adımlar atmasını göremediği” eleştirisinde de bulundu. Moody’s, mayıs ayının ilk günlerinde Yunanistan’ın “B1” olan uzun vadeli kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldığını duyurmuştu. 20 Mayıs’ta ise Fitch, Yunanistan’ın notunu üç kademe birden indirerek BB+’dan B+’ya çekmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz