Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLLERİ MUSTAFA VE KARAYUSUF’A AZINLIĞIN TEPKİSİ DEVAM EDİYOR!

MİLLETVEKİLLERİ MUSTAFA VE KARAYUSUF’A AZINLIĞIN TEPKİSİ DEVAM EDİYOR!

21
0

Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf’un sözde “Küçük Asya Yunanlıları Soykırımı Anma Töreni”ne katılmalarına Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkisi devam ediyor. 

Bu tepkiye karşı Milletvekillerinin halen bir açıklama yapmadan suskun kalmaları ise Batı Trakya Türk Azınlık insanı kurum ve kuruluşlarına karşı bir hakaret olarak algılanmaya devam ediyor.

 

DEB Partisinin kınama yazısından sonra şimdi de Azınlığın sivil toplum kuruluşları yazılı bir açıklama yayınladı.  

AÇIKLAMA

10 Ekim 2015

SYRIZA Partisi Milletvekilleri Sayın Mustafa MUSTAFA ve Sayın Ayhan KARAYUSUF’un 27 Eylül 2015 Pazar günü Gümülcine’de kısıtlı katılımla düzenlenen Küçük Asya Yunanlıları “Soykırımı” anma töreni’ne katılmaları Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını derinden yaralamıştır.

Esasen mensubu bulundukları partinin siyasi çizgisiyle de bağdaşmayan bu hareket tarzıyla Sayın Vekiller vahim bir hata yaparak Batı Trakya tarihine geçmişlerdir.

Bugüne kadar kendilerinin konuya ilişkin, vaad ettikleri açıklamayı yapmaları beklenmiştir. Bu açıklamanın gelmemesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını ayrıca hayal kırıklığına uğratmıştır.

Sayın Vekillerin Azınlığın temel insan hakları, ekonomik sorunları (tütün üreticileri, hayvancılık, diğer tarım alanlarında çalışan emekçilerin sorunları), eğitim alanında yaşadığı sıkıntılarını meclise taşıyarak, bunlara çözüm üretmek yerine, tarihi gerçekleri yanlış yorumlayarak hareket etmeleri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından asla unutulmayacaktır.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, oylarıyla meclise taşıdığı ve Azınlık sorunlarının çözümünde büyük umutlar bağladığı vekillerin seçmenlerinin hassasiyetleri konusunda daha dikkatli olmalarını beklemektedir.

 

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği

İskeçe Türk Birliği

Gümülcine Türk Gençler Birliği

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz