Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLLERİ KARAYUSUF VE ZEYBEK’TEN ÖĞRETİM YILI MESAJI

MİLLETVEKİLLERİ KARAYUSUF VE ZEYBEK’TEN ÖĞRETİM YILI MESAJI

18
0

Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, 2014-2015 yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla yazılı birer mesaj yayınladılar.

SYRİZA Partisi Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf yayınladığı mesajda, “Son yıllarda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle ülke genelinde birçok ilkokul geçici olarak kapatılmış olup, bu uygulama Azınlık ilkokullarını da kapsamıştır. Biz Azınlık olarak, yeterli öğrenci sayısı olmadığı gerekçesiyle kapanan Azınlık okullarına karşılık, fazla öğrenci sayısı olan okullarımıza yeni dersliklerin ve ek binaların inşa edilmesini talep ediyoruz. Bugün, hükümet Azınlıkla istişarede bulunarak Azınlık eğitiminin sorunlarına çözüm getirmek mecburiyetindedir.” ifadelerine yer veriyor.

SYRİZA Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de yayınladığı mmesajında, “ Zor günler geçiren Azınlık Eğitiminin seviyesini artırabilmemiz için hepimize görev düşmektedir. Veli,öğretmen ve öğrenci işbirliğini sağlamalıyız.Öğretmenlerimizin de üzerlerine düşen görevi laikiyle yerine getirmelerini arzu etmekteyiz. Azınlık eğitiminin kalitesini artırarak okullarımızın açık kalmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki azınlık okullarının alternatifi yoktur. Kapanan Azınlık okullarının bir daha açılması mümkün değildir.” diyerek azınlık okullarının kapatılmasına bir kez daha dikkat çekiyor.

AYHAN KARAYUSUF: “HÜKÜMET AZINLIKLA İSTİŞAREDE BULUNARAK AZINLIK EĞİTİMİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEK MECBURİYETİNDEDİR”.

2014-2015 ÖĞRETİM YILI MESAJI

Öncelikle SYRİZA partisi olarak ben ve milletvekili arkadaşlarımın ülkemizde eğitim veren tüm kurumların ve eğitim camiasının destekçisi ve hizmetkârı olduğumuzu belirtmek isterim. Umarız, 2014-2015 eğitim öğretim yılı eksikliklerin giderildiği, eğitim politikalarımızın daha da güçlendirildiği, insani ve hukuki olmayan tüm engellerin hukuki dayanaklarla çözüldüğü bir eğitim öğretim yılı olur.

Binlerce öğrenci ve öğretmenlerin ders başı yaptığı 2014-2015 öğretim yılı bu hafta itibariyle başlamıştır. Gerek ilköğretimi, gerekse ortaöğretimi kapsayan eğitim sistemimizde birçok eksik yönlerin olduğunu görmekteyiz. Başta öğretmen ve derslik açıkları olmak üzere bu açıkların bir an önce giderilmesini talep ediyoruz.

Eğitimin ülke ve milletlerin geleceğini inşa eden en önemli faktörlerin başında geldiğini hepimiz biliyoruz. Nasıl bir nesil yetiştirdiğimizin önemli olduğu kadar nesilleri nasıl ve hangi yöntemlerle yetiştirdiğimiz de önemlidir. Bu bağlamda öğrencilerimizle birlikte en büyük görev öğretmenlerimizindir. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin insan hayatının birçok alanını kuşattığı bir çağda öğretmen ve velilerimizin de yeni neslin ihtiyaç ve beklentilerini algılayabilmeleri, bu beklentilere uygun yöntemler geliştirebilmeleri, doğru iletişimle ihtiyaç duyulan etkileşimi sağlayabilmeleri eğitimdeki başarımızı artıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizin mükemmel şartlarda, donanımlı bireyler olarak yetişmesi gönlümüzün en temel arzularındandır. Bizler SYRİZA olarak, eğitim konusunda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmek için hazır olduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Son yıllarda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle ülke genelinde birçok ilkokul geçici olarak kapatılmış olup, bu uygulama Azınlık ilkokullarını da kapsamıştır. Biz Azınlık olarak, yeterli öğrenci sayısı olmadığı gerekçesiyle kapanan Azınlık okullarına karşılık, fazla öğrenci sayısı olan okullarımıza yeni dersliklerin ve ek binaların inşa edilmesini talep ediyoruz.

Bugün, hükümet Azınlıkla istişarede bulunarak Azınlık eğitiminin sorunlarına çözüm getirmek mecburiyetindedir. Azınlık eğitimine uygulanan “haksızlıkların” artık gündemden çıkması kadar, her türlü eşitlik ve adalet duygusunu zedeleyen zihniyetin yok olması da en büyük temennimizdir.

Azınlık eğitiminin beklentilerine uygun yöntemlerin geliştirilmesinin son derece anlamlı olacağını düşünerek, korkuların umuda dönüştüğü bir eğitim yılı olması arzusuyla yeni öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Saygılarımla,

SYRİZA Rodop Milletvekili

Dr. Ayhan Karayusuf

HÜSEYİN ZEYBEK:KAPANAN AZINLIK OKULLARININ BİR DAHA AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı mesajı

Sevgili öğretmenler, değerli veliler ve kıymetli öğrencilerimiz,

Bu yıl da maalesef her yıl olduğu gibi Azınlık eğitimi birçok problemlerle başlamaktadır. Tek olumlu gelişme Eğitim Bakanı sayın Loverdos’un yedek öğretmenlerin okulların açılmasıyla göreve başlayacaklarının sözünü vermesidir.

Zor günler geçiren Azınlık Eğitiminin seviyesini artırabilmemiz için hepimize görev düşmektedir. Veli,öğretmen ve öğrenci işbirliğini sağlamalıyız.Öğretmenlerimizin de üzerlerine düşen görevi laikiyle yerine getirmelerini arzu etmekteyiz. Azınlık eğitiminin kalitesini artırarak okullarımızın açık kalmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki azınlık okullarının alternatifi yoktur. Kapanan Azınlık okullarının bir daha açılması mümkün değildir. Arzu ve isteklerimizi bıkmadan usanmadan dile getirmeliyiz.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize ,aydın bir gençlik yetiştirecek olan öğretmenlerimize ve velilerimize 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında başarı, huzur ve sağlık temenni ederim.

Saygılarımla

Hüseyin Zeybek

İskeçe Syriza Milletvekili

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz