Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’ÜN “KARADENİZ’İN IŞIKLARI VE RENKLERİ” SERGİSİ SELANİK’TE AÇILDI

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’ÜN “KARADENİZ’İN IŞIKLARI VE RENKLERİ” SERGİSİ SELANİK’TE AÇILDI

27
0

AK Parti Milletvekili Öztürk’ün “Karadeniz’in Işıkları ve Renkleri” sergisi Selanik’te yoğun katılımla açıldı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Black Sea Trade&Development Bank’ın (Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası) davetlisi olarak geldiği Selanik’te resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün, Selanik’te bulunan Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasında sergilenen “Karadeniz’in Işıkları ve Renkleri” başlıklı sergisinin açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan eşi ile birlikte katıldı. Selanik’teki açılışa Sabri Öztürk ile birlikte AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Müdürü İhsan Delikanlı da katıldı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür Komisyonu’nca gerçekleştirilen etkinlikte, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’e ait birbirinden değerli 30 eser, “Karadeniz’in Işıkları ve Renkleri” adındaki resim sergisiyle görücüye çıktı.

Milletvekili Sabri Öztürk, BİRLİK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Giresun’un ve Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginliğini yurtdışında gösterme ve tanıtma fırsatı yakalamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasında kadim bir dostluk bulunduğunu dile getiren Öztürk, son dönemlerde FETÖ üyelerinin iadesi konusundan ve adalarla ilgili durumdan kaynaklanan ufak tefek gerginliklerin bulunduğunu hatırlatarak, söz konusu serginin bu gerginliklerin azaltılması noktasında bir fırsat olabileceğini vurguladı.

Sabri Öztürk, sanatın sihirli bir özelliği bulunduğunu kaydederek, sanatla uzakların yakınlaştığını, dostlukların pekiştiğinin altını çizdi.

23 Şubat Cuma günü açılan sergi, 10 Mart’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Atatürk Evini Ziyaret

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve beraberindeki heyet aynı gün “Atatürk Evi”ni ziyaret ederek gezdi. Başkonsolos Orhan Yalman Okan “Atatürk Evi” hakkında Milletvekillerine geniş bilgi verdi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6fbjaa

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz