Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “AZINLIĞA BİR DARBE DE MİLLETVEKİLİ MUSTAFA MUSTAFA’DAN GELDİ”

“AZINLIĞA BİR DARBE DE MİLLETVEKİLİ MUSTAFA MUSTAFA’DAN GELDİ”

28
0

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık insanına bir darbe de oylarıyla Yunan Parlamentosuna gönderdiği Milletvekili Mustafa Mustafa’dan geldi.

SYRİZA Partisi Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın zor günler geçirdiği bir dönemde adeta Azınlığın dini değerlerini ve Lozan Barış Anlaşması’ndan anasütü gibi helal bir hakkı olanı hiçe sayarak, Atina’da katıldığı “Şeriat ve Müftülük Tartışılıyor” adlı panelde Yunan devletinin Azınlığa karşı yapmak istediğini onaylarcasına bir tutum sergiledi. Mustafa Mustafa’nın, “Şeri hukuk uygulaması derhal kaldırılsın” dediği belirtiliyor.

Oysa Milletvekili Mustafa Mustafa, bulunduğu ve mensubu olduğu Yunan Parlamentosu’na Batı Trakya Türk Azınlığı’nın OYLARIYLA gittiğini unutarak ve bu değeri hiçe sayarak, yıllarca Yunan devletinin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın elinden almak için çeşitli entrika ve uygulamanın yolunu açmış oldu.

Oysa zor günler geçiren bu cefakar ve vefakar Azınlık insanı, Milletvekili Mustafa Mustafa’ya oylarını bir hakkın ellerinden alınması için değil, hakların korunması ve hak hukuk yolunda verilen mücadeleyle alınması için oylarını verdi. Milletvekili Mustafa Mustafa’nın bunun tersini yapması Batı Trakya Türkleri’nde büyük hayal kırıklığına yol açtı.

Nasıl olurda Azınlığın oylarıyla Milletvekili seçilen Mustafa Mustafa, Yunanistan anayasasının 28. maddesine göre, uluslararası antlaşmalara binaen tanzim edilen konularda, söz konusu uluslararası antlaşmanın hükümlerinin anayasanın hükümlerine göre üstünlüğü bulunduğunu hiçe sayar. Kaldı ki, Lozan Antlaşması’nın 42. maddesinin 2. Paragrafındaki hükümlerde yer alan İslam hukuku – örf ve adet hukuku uygulamasını tek taraflı olarak Yunanistan’ın kaldırması mümkün değildir.

Milletvekili Mustafa Mustafa, Batı Trakya’daki Azınlığın tabi olduğu şeri hukuk, Yunan anayasasınca bağlayıcılığı ve üstünlüğü kabul edilen Lozan Antlaşması’nın hükümlerine istinaden uygulanmaktadır. Milletvekili Mustafa Mustafa’nın böyle bir hakkın Azınlığın elinden alınmasını onaylaması akıllara durgunluk verirken soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Batı Trakya Azınlık insanı Mustafa Mustafa’dan bu konuyla ilgili derhal ve acilen aydınlatıcı bir açıklama beklemektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz