Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ İLHAN AHMET’TEN “AZINLIKÇA” HABER SİTESİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MİLLETVEKİLİ İLHAN AHMET’TEN “AZINLIKÇA” HABER SİTESİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

25
0

Rodop Milletvekili – Demokratik İttifak Meclis Grubu İdari Yapılanma ve Reform’dan Sorumlu Gölge Kabine Bakanı İlhan Ahmet, “Azınlıkça” haber sitesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

AÇIKLAMA

“Değerli soydaşlarım, kıymetli hemşehrilerim,

‘Azınlıkça’ haber sitesinin Facebook adlı sosyal medya platformundaki sayfasında oluşturulan ve içeriği itibarıyla bir siyasi görüş ve tercihin beyan edilmesinin istendiği anket ile kamuoyu araştırması yapıldığını hafta başında öğrendim.

“Önümüzdeki milletvekili seçimlerinde kime oy vereceksiniz?” diye sorulan ankette yaptığım incelemede, oylamaya katılan kişinin “oy tercihi”nin görülebilir olduğunu fark ettim. Diğer bir ifadeyle, oylamaya katılanların kim olduğu ve kimin kime oy verdiği bilgisine erişilebilmektedir. Oy veren katılımcının siyasi tercihinin bu yolla kamuoyu önünde ifşa edilmesinin, oyun gizliliği ilkesinin açık ihlali olduğunu tespit ettim.

Zira kamuoyu araştırmalarının nasıl ve hangi kıstaslara göre yapılacağı Yunan mevzuatında da düzenlenmiş, katılımcılardan alınacak verilerin güvenlik ve gizliliğini sağlamanın esas olduğu belirtilmiştir.

Bu yasal çerçeveden hareketle bireylerin siyasal eğilim ve yönelimlerinin, kimlik bilgisi gibi kişisel veriler korunmaksızın ölçülmesini doğru bulmadığım için, anketi oluşturan haber sitesinin yöneticileri ile irtibata geçtim.

Anketin gizlilik politikası hakkındaki kaygılarımı açıkça dile getirilerek, kişisel verilerin gizliliğinin ihlaline yol açan bu anketin mevcut şekliyle uygulanmaya devam etmesi halinde, oy kullanan vatandaşlarımızı zor durumda bırakacağını ifade ettim.

Bir anlık dikkatsizlikten kaynaklandığını düşündüğüm bu örnekteki hatanın tekrarlanmayacağını umut eder, vatandaşlarımı koruma sorumluluğumla yaptığım uyarının ardından ‘Azınlıkça’ yöneticileri tarafından duyarlılık gösterilerek uygulamanın kaldırıldığını kamuoyuna saygıyla duyururum.  

Av. İlhan AHMET

Rodop Milletvekili – Demokratik İttifak Meclis Grubu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz