Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF YASSIKÖY BELEDİYESİ’NE BAĞLI KÖYLERDEKİ HIRSIZLIK OLAYLARINI SORDU

MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF YASSIKÖY BELEDİYESİ’NE BAĞLI KÖYLERDEKİ HIRSIZLIK OLAYLARINI SORDU

27
0

Milletvekili Ayhan Karayusuf, Yassıköy Belediyesi sınırları içinde yaşanan seri hırsızlık olaylarından tedirgin olmuş belediye sakinlerinin şikayeti üzerine, Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı sayın Dendias’a yönelik konuyla ilgili meclise soru önergesi yatırdı.

Milletvekili Karayusuf soru önergesinde şu hususlara değindi:

“Son günlerde, Yassıköy Belediyesi sınırları içindeki köylerimizde yaşanan hırsızlık olayları bölge halkını tedirgin etmiştir.

Bölgemizde, özellikle Bekirli, Arabacıköy, Yalımlı ve Narlıköy gibi köylerimizde hırsızlık olaylarının son dönemlerde artış göstermesi insanımızı tedirgin ettiği gibi, soygun olaylarına karışan kişilerin kimliklerinin Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından tespit edilememesi de halk için ayrı bir sorun oluşturmaktadır.

Bügün, elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda memorandum politikaları sayesinde bölgemizde bölge asayişini sağlayacak yeterli sayıda emniyet personeli polisin olmadığı yönündedir.

Ancak Milletvekili Ayhan Karayusuf olarak belirtmek isterim ki; bugün bölgemizdeki Göçmen Tutukevlerinde barındırılan hırsızlık-soygun gibi olaylara hiç karışmamış sabıkasız insanlara yeterli polis sayısını sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, nasıl olur da sivillerin asayişi için gerekli polis sayısını sağlayamamaktadır.

Temennimiz, bölge insanımızın rahata ve huzura kavuşması için hırsızlık ve soygun olaylarına karışan faillerin bir an önce emniyet birimleri tarafından yakalanıp, adli mercilere sevk edilmeleridir.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz