Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

13
0

Milletvekili Ayhan Karayusuf 21 Şubat 2013 tarihinde Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti.

Karayusuf, belediye başkanından bölgedeki sorunlarla ilgili bilgi alarak, görüşme sonrası şunları söyledi:

“Bugün memorandum politikaları vatandaşın belini büktüğü gibi, belediyeleri de olumsuz etkilemiştir. Belediyelere gerekli devlet bütçesinin sağlanmaması ve belediyelerin yeterli parasal kaynağı olmamasından dolayı, belediye sınırları içinde her türlü hizmetin gün günden yok olduğunu görüyoruz.

Kalikratis’i savunanlar bugün nerede?”

Kalikratis programıyla belediyelerin daha iyi hizmet vereceğini söylüyorlardı. Ancak bugün görüyoruz ki, Kalikratis programı yerel yönetimlere destek olacağına, köstek oluyor. Kalikratis’i savunanlar bugün nerede?

Belediye Başkanı İbrahim Şerif’le mevsimlik işçi meselesini konuştuk. Başkan, belediyelerde çalışacak sezonluk işçilerle ilgili herhangi bir bildirgenin henüz gelmediğini söyledi. Oysa bir iki ay sonra belediyeler çevre temizliği, ot kesme, yol bakım işleri gibi gerekli hizmetleri vermeye başlayacak. Fakat ortada Atina’dan hükümet tarafından gelen bir proje, açıklama yok. Öyle görülüyor ki, belediyeler bu gerekli mevsimlik hizmetleri kendi imkanlarıyla verecek.

Bugün, Kallikratis ve memorandum politikalarıyla yerel yönetimler gerçekten çok zor durumda. Üçlü koalisyon hükümeti umarım bu durumu bir an önce düzeltir de, hem yerel yönetimler, hem halk biraz da olsa rahat bir nefes alır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz