Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF HARMANLIK DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF HARMANLIK DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

17
0

SYRİZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf Gümülcine’de Harmanlık Eğitim-Kültür ve Spor Derneği’ni ziyaret etti.

24 Şubat 2014 Pazartesi günü akşam saatlerinde Dernek yönetimi ve mahalle sakinleriyle yaklaşık iki saat sohbet eden milletvekili Ayhan Karayusuf, Harmanlık sakinlerinin sıkıntılarını dinledi ve hükümetin şu anki siyasi tutumunu eleştirerek, ülke genelinde  halkın umudu olan SYRİZA’nın yaşamış olduğumuz sıkıntılara karşı ne tür siyasi çözümler önerdiğini dernekevinde bulunan üyelerle paylaştı.

Dostane hava içerisinde geçen karşılıklı sohbet esnasında  azınlık eğitimi, Azınlığın dini konuları, azınlık çiftçisinin durumu, işsizliğin artışı gibi güncel mevzular değerlendirildi.

Milletvekili Ayhan Karayusuf, Harmanlık Eğitim-Kültür ve Spor Derneği ziyareti sonrası şunları belirtti:

“Yerel yönetimler tarafından terk edilmiş bu yüreği temiz insanlarımızla dertleşme imkanı buldum”

“Bugün Harmanlık Eğitim-Kültür ve Spor Derneği’ni ziyaret ettim. Öncelikle Harmanlık sakinleriyle dernek yönetiminin sıcak ilgisine ve misafirperverliğine gönülden teşekkür etmek istiyorum. Yerel yönetimler tarafından terk edilmiş bu yüreği temiz insanlarımızla dertleşme imkanı buldum, onların sıkıntılarını dinledim. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ve artık bizim insanımızın da yargılayan, sorgulayan bir toplum olma yönünde aşama kaydettiğini  görmek, ayrıyeten beni çok sevindirdi.  Bu uzun sohbet bunun ispatı olsa gerek.

Yaklaşık iki saat gibi uzun bir sohbetin ardından, görülen o ki; Harmanlık halkı gerçekten günlük yaşantısında birçok sorunla karşı karşıya ve bu sorunlarla boğuşmak zorunda. Özellikle de yerel idarenin ilgisizliği, gerekli hizmetlerin bu bölgeye zamanında ya da hiç ulaşmamış olması maalesef buradaki insanımızı her geçen gün bir adım geriye itmiştir. Temennim; bundan böyle yerel yönetimler bu bölge sakinlerinin istek ve taleplerini yerine getirir. Ayrıca, kaçak yapılarla ilgili 2013’ün ilk diliminde meclisten geçen düzenlemenin hâlâ kalıcı bir şekil almaması bölge insanında ciddi bir tereddüt oluşturmakla birlikte, aynı zamanda bu insanlar gereksiz ve anlamsız bir  bekleyiş içinde.  Durum böyle devam ederse, konuyla ilgili tekrardan  gerekli bakanlıklara siyasi müdahalede bulunacağız.”  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz