Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK SİVRİSİNEKLERİ SORDU

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ZEYBEK SİVRİSİNEKLERİ SORDU

13
0

SYRİZA Partisi İskeçe Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek Sağlık Bakanlığı’na sivrisinekler ile mücadeleyi konu alan bir soru önergesi yatırdı. Soru önergesini Rodop Milletvekili Ayhan  Karayusuf da imzaladı.

Soru önergesi şu şekildedir:

 

SORU ÖNERGESİ

Sivrisineklerle mücadele ile ilgili 6778 sayılı 06.02.2013 tarihinde sunulan ilk soru önergesine Sağlık Bakanlığı herşeyin yolunda gittiği ve ilaçlamanın  Mart ve Nisan ayları arasında gerçekleşegi cevabını vermişti. Tüm ülkede olduğu gibi ilaçlamalar ödenek eksikliğinden dolayı İskeçe’de de  geçikmiştir.

Sivrisineklerin bulaşıcı hastalıklar taşıdığından ve Attiki bölgesinde  ilk  Batı Nil vakası görüldüğünden dolayı  Syriza milletvekilleri Sağlık ve İçişleri Bakanlığına tekrar soru önergesi sunmuştur.

Bakanlara Sorulur:

Eylül ayından beri tasarlanan sivrisinek ile mücadele çalışmaları için ödeneklerin geçikme nedenlerini biliyorlar mı? Eğer biliyorlarsa, bu nedenler nelerdir?

Sivrisineklerle  mücadele çalışmalarının zamanında gerçekleşmemesinin sorumluları kimlerdir? İlaçlamanın  zamanında yapılması  için Devlet neden ilgilenmedi?

KEELPNO bildirimlerine göre Batı Nil virüsü yayılmaya başladığından dolayı daha önce neden önlemler alınmadı?

Durumun daha kötüye gitmemesi için yetkili Bakanlıklar ve ilgili makamlar  sivrisineklerle mücadelede geç de olsa ne gibi ek önlemler alacaklardır?

Sivrisineklerin artışı ve neden oldukları hastalıklar için yetkili  Bakanlıklar  yetkili araştırma birimlerinden ne gibi bilgililere sahip oldular? Sivrisineklerle mücadelede ve neden oldukları hastalıklar için ek önlemler alınmalımıdır?

Ayrıca,  yetkili devlet daireleri tarafından sivrisinekle mücadelede sunulan teklifler ile ilgili tüm evrakların sunulması arz edilir.

Soru Önergesini İmzalayan ve Sunan Milletvelilleri

Hüseyin Zeybek

Ayhan  Karayusuf

Hara Kafantari

Nikolaos Mihalakis

Sofia Sakorafa

Afroditi Stampouli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz