Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN, REKTÖR LAÇİNER’İ ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN, REKTÖR LAÇİNER’İ ZİYARET ETTİ

16
0

Milletvekili Ahmet Hacıosman ile Gümülcine Türk Gençlik Birliği Başkanı Koray Hasan, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ile Prof. Dr. Hüseyin Özdemir de yer aldı.

Batı Trakya Bölgesi ile yapılabilecek işbirliklerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Çanakkale her geçen gün öğrenci kenti olmaya aday, bu yıl Eylül ayından itibaren 42.500 öğrenciye ulaşılmış olacak. Şehrin büyüklüğüyle kıyaslandığında üniversite bir İstanbul, Ankara üniversitesi gibi hızlı büyüyor. Bu sene içinde ise Yunanistan’dan çok sayıda öğrenci ÇOMÜ’ye başvuru yaptı. Öğrenciler çok isteklilerdi ve Çanakkale’yi çok beğendiklerini ifade ettiler” dedi.  

Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (TÖMER) ise geçen sene kurulduğunu ifade eden Rektör Laçiner, mezun ettikleri 100’e yakın öğrencinin Türkçe’yi başarıyla öğrendiğini, 2013 yılı içinde de Çanakkale ve Balıkesir’de Türkçe öğretimine başlanacağını kaydetti.  

Batı Trakya Bölgesinden daha fazla öğrenci beklediklerini de vurgulayan Rektör Laçiner, “Balkanlara önem veriyoruz, özellikle ÇOMÜ Tıp Fakültesi’ne çok büyük ilgi var, inanılmaz başvuru var” dedi. Rektör Laçiner, Batı Trakya Bölgesindeki üniversitelerle her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve karşılıklı ziyaretler ile değişim programlarının arttırılabileceğini de belirtti.

Milletvekili Ahmet Hacıosman ise ÇOMÜ’lü akademisyen ve öğrencileri her zaman beklediklerini, işbirliklerini arttırmak istediklerini söyleyerek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’e gösterdiği ilgi için teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Milletvekili Ahmet Hacıosman ile Gümülcine Türk Gençlik Birliği Başkanı Koray Hasan’a Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

http://www.comu.edu.tr/duyurular/detay.php?id=9515

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz