Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN OGA BORÇLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN OGA BORÇLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

15
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İoannis  Vruçis’e hitaben sunduğu soru önergesi ile, OGA Kurumuna olan borçların düzenlenmesi için geliştirilmiş olan elektronik sistemin halen kapalı bulunuyor olması konusunu, Meclis gündemine taşıdı.

Soru önergesinin tam metni: 

SORU

Protokol No.: 7234/24.03.2014

SAYIN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

KONU: OGA Kurumuna olan borçların düzenlenmesi için geliştirilmiş olan elektronik sistemin halen kapalı bulunuyor olması

OGA Yönetimi tarafından 5 Mart tarihinde, “OGA Kurumu’nda Sigortalı Olanların Elektronik Düzenleme Sistemi Hakkında Bilgilendirilmesi” ile ilgili yayınlanan basın bülteninde, 4152/2013 sayılı ve tarihli yasa tasarısının “Yeni Düzenleme” başlıklı  sisteminin 17 Mart 2014 tarihine kadar kapalı kalacağı, bu tarihten sonra ise ilgilenenlerin bu sistem aracılığı ile borçlarında düzenleme yapabilecekleri duyuruldu.

İlgili elektronik sistemin 2014 yılının başlarından beri kapalı olduğu göz önünde bulundurulacak olursa, bu sistemin faaliyete geçmesinde yaşanan en küçük gecikme bile bu kurumda sigortalı olan kişilerin aleyhine işlemektedir. Zira OGA Kurumuna borcu bulunan kişiler mevcut borçlarını ödemedikleri ya da herhangi bir düzenleme gerçekleştirmedikleri takdirde sigortanın, doktor ilaç gibi imkanlarından yararlanamamaktadırlar.

Bölgelerde bulunan OGA temsilcileri ise, düzenleme başvurularının elektronik olarak yapılacak olmasından dolayı başvuruları yazılı olarak kabul etmemektedirler.

Bu kurumu yıllardır yaptıkları ödemeler ile destekleyen bu insanların haksız bir şekilde çıkmazda bırakıldıkları açık ve nettir.   

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 SAYIN BAKANA SORULUR:

5 Mart 2014 tarihinde yayınlanan basın bülteninde OGA yönetiminin yaptığı açıklamaya rağmen OGA’nın elektronik düzenleme sistemi neden hala kapalı bulunmaktadır?

OGA’nın elektronik düzenleme sistemi ne zaman faaliyete geçecek ve “Yeni Düzenleme” başlıklı sistemine OGA sigortalılarının başvuruları ne zaman mümkün olacaktır?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

                

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz