Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN “KEPA”DA SAĞLIK KURULLARININ OLUŞTURULMASINDA YAŞANAN GECİKMELERİ SORDU

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN “KEPA”DA SAĞLIK KURULLARININ OLUŞTURULMASINDA YAŞANAN GECİKMELERİ SORDU

12
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Sağlık Bakanı Andreas Likurencos’a hitaben, Rodop İli’nde, Özürlülük Tespit Merkezi “KEPA”da Sağlık Kurullarının oluşturulmasında yaşanan büyük gecikmeyi konu alan bir soru önergesi sundu.

 

Soru önergesinin tam metni:

 

SAYIN: Sağlık Bakanı

 

KONU: Rodop İli Özürlülük Tespit Merkezi “KEPA”da Sağlık Kurullarının  oluşturulmasında yaşanan gecikmeler.

 

Rodop İlinde, özürlü maaşı taleplerinin incelenmesi için Sağlık Kurulu’nun oluşturulmasında büyük gecikmeler yaşanmaktadır. Başvuru yapıp da, bir yılı aşkın süredir talebinin incelenmesini bekleyen bir çok vatandaşımız bulunmaktadır. Bu durum davaların toplanmasına ve verilecek hizmetin çok ağır ilerlemesine neden olmaktadır.

 

Kurulun oluşturulmasında yaşanan gecikme, hak sahibi kişilerin uzun bir süre sigorta kapsamı dışında kalmalarına sebep olmaktadır. Bu kişilerin çalışabilecek durumda olmamaları, büyük bir sıkıntı içerisinde yaşamalarına sebebiyet vermektedir. Burada, asıl sorgulanması gereken konu, bu insanların sağlık hizmetleri ve ilaç tedavisi gibi temel ihtiyaç masraflarını karşılayabilecek durumda olup olmadıklarıdır.

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

SAYIN BAKANA SORULUR

 

 

Rodop İli Özürlülük Tespit Merkezi “KEPA”da sürüncemede kaç dava bulunmaktadır? Özürlü maaşı taleplerinin  incelenmesi için ortalama bekleme süresi nedir?

Rodop İlindeki KEPA’da Sağlık Kurullarının oluşturulmasında yaşanan bu büyük gecikmenin sebebi nedir?

Gelecekte bu Sağlık Kurullarının belirli zaman aralıklarıyla toplanması ve taleplerin incelenmesi için makul bir bekleme süresi sunulması yönünde bir planlama varmıdır?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz