Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN KAÇAK YAPILANMADAKİ İMZANIN GECİKMESİNİ SORDU

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN KAÇAK YAPILANMADAKİ İMZANIN GECİKMESİNİ SORDU

14
0

PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı İoannis Manyatis’e hitaben sunduğu soru önergesi ile, Trakya bölgesinde kaçak yapılanmanın önlenmesi ile ilgili Ortak Bakanlık Kararının imzalanmasında yaşanan gecikmeyi bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. 

Soru önergesinin tam metni: 

SORU

Protokol No.:5783/29.01.2014

SAYIN: Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı

KONU: Trakya bölgesinde kaçak yapılanmanın önlenmesi ile ilgili Ortak Bakanlık Kararının imzalanmasında yaşanan gecikme

Bu soru önergesi ile, 4178/2013 sayılı ve tarihli, (FEK A/174, “Kaçak Yapılanmanın Önlenmesi – Çevre Dengesinin Korunması ve Diğer Düzenlemeler”) yasa tasarısının Trakya bölgesinde uygulanabilmesinde yaşanan güçlüğe bir kez daha değinmek istiyorum.

Yaşanan bu güçlüğün sebebi ise, yasanın 3. paragrafının 17 maddesinde öngörülen, Ortak Bakanlık Kararının imzalanmamış olmasıdır.

4178 sayılı yasanın 2013 yılını ağustos ayı başlarında yayınlandığını ve son beş ayda Trakya bölgesinde hiç bir şekilde uygulanamadığını düşünecek olursak, konu ile ilgili sorun yüksek boyutlara ulaşmış bulunmaktadır.

Yasanın bölgede uygulanamaması durumu hem mülk sahiplerini, hem de konuya gösterdiği özensizlik ile kaçak yapı sorununun halen var olmasına sebep olan devleti olumsuz şekilde etkilemektedir.

Konuyla ilgili daha önce sunmuş olduğum 3306/31.10.2013 sayılı ve tarihli soru önergesine, İçişleri Bakanlığından 25.11.2013 tarihinde aldığım 2313 sayılı cevapta,  Ortak Bakanlık Kararının İçişleri Bakanı tarafından imzalandığı ancak Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı’nın imzasının beklendiği hakkında bilgilendirildim. O zamandan beri bu kararın sizin tarafınızdan imzalanmasını beklemekteyiz. Büyük çabalar sonucu oluşturduğumuz  bu yasanın, yetkili Bakanlığın ihmalkarlığından dolayı uygulanamıyor olması gerçekten üzücü bir durumdur.

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,         

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

 

4178/2013 sayılı ve tarihli yasanın 3. paragrafının 17. maddesinde, öngörülen Ortak Bakanlık Kararı’nı, yetkili diğer Bakanlık olan İçişleri Bakanı’nın imzalamış olmasına rağmen, kendisinin imzalamamış olmasının sebebi nedir?

Trakya bölgesi vatandaşlarına 4178 sayılı yasanın düzenlemelerinden yararlanma imkanı sunacak olan Ortak Bakanlık Kararını ne zaman imzalayacaktır?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

 

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz