Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN DOLU YAĞMURUNUN YARATTIĞI ZARARI ELGA YETKİLİLERİNE İLETECEK

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN DOLU YAĞMURUNUN YARATTIĞI ZARARI ELGA YETKİLİLERİNE İLETECEK

10
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, ELGA’nın Dedeağaç (Aleksandrupoli) Şube Sorumlusu Dimitris Pandazis ile birlikte, Rodop ilinde doludan zarar gören bölgeleri ziyaret ettiler. Ziyaretle ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

“Bu yaz döneminde etkili olan elverişsiz hava şartları, tarım sektörünün ardarda darbeler almasına sebep olmuştur. Bu sefer de, Çelebiköy (Arhondika), Kır Vakıf, Çay Vakıf (Vakos) Satıköy (Lambro), Domruköy (Dokos), Menetler (Skaloma) ve Değirmendere (Darmeni) köylerine ait tarım arazileri yağan yoğun yağmur ve doludan büyük zarar görmüştür.

29 Haziran Cumartesi günü etkili olan dolu ve yoğun yağmurlar, söz konusu yerleşim bölgelerinde sel baskınlarına neden olurken, yaklaşık 2500 dönüm tütün ve pamuk ekili arazinin büyük oranda zarar görmesine sebep oldu.

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, bugün, zarar gören bölgeleri ziyaret ederek, üreticilerin yanında yer aldı.

Rodop Milletvekili ve ELGA’nın Dedeağaç Şube Sorumlusu Dimitris Pandazis, bu bölgelerde meydana gelen zararın büyüklüğünü yerinde tespit ettiler.

Milletvekili, yapılan bu inceleme ve tespitlerin ardından Atina’ya giderek, meydana gelen zararlar hakkında ELGA’nın merkez yönetimine detaylı bilgi verecektir.

ELGA’nın Dedeağaç Şubesinden yapılan açıklama doğrultusunda, zarar gören üreticiler, yarından (03 Temmuz) itibaren, ait oldukları Belediyelere giderek zarar bildirisinde bulunabileceklerdir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz