Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ ÇETİN MANDACI PASOK’TAN AYRILIYOR MU?

MİLLETVEKİLİ ÇETİN MANDACI PASOK’TAN AYRILIYOR MU?

24
0

İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, Sünnetçiköy’de katıldığı Mahya töreninde yaptığı selamlama konuşmasında PASOK Partisi’nden ayrılma sinyalleri verdi. Mandacı, konuşmasında PASOK’un Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’e yüklendi ve daha sonra Azınlık insanı ve siyasetçilerini Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisine katılmaya davet etti.

Mandacı, “Eyalelet seçimlerinde ikinci hafta Aris Yannakidis’i desteklediğim için inanın ki pişmanın, hayatımın en büyük yanlışını yaptım. Yağmurdan kaçarken dolu’ya tutulduk” dedi.

 

Milletvekili Mandacı sözlerine şöyle devam etti:

 

“BENDEN DAHA FAZLA PASOKÇULUK YAPAN ÇIKMADI”

 

“Sevgili soydaşlar, bende hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarken bugün bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, bu yavruları buraya gönderen anne babaları tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra daha kalabalık etkinliklerde hep beraber buluşuruz. Bunlar bizim için çok önemli.

 

İzin verirseniz biraz içimden geçen bir iki düşüncemi, bir iki görüşümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık dört yıllık İskeçe’nin Azınlık Milletvekiliyim. Önce şunu söyleyeceğim. Bu toplumda bizim grup arkadaşımızla beraber herhalde bu toplumda benden daha fazla PASOK’çuluk yapan başkası çıkmadı. İskeçe’de PASOK örgütünü biz kurduk. İnsanımızda yardım etti hep beraber insanlarımızı çıkardık. Madem ki katılımcı demokrasiden bahsediyoruz insanımızın orada olmasını düşündük ve gerekeni yaptık. Aradan yıllar geçti, çok geçmedi dört yıl geçti. Şöyle bir bugüne bakalım.

 

Bugün geldiğimiz noktada tabii ki Azınlığın katetmiş olduğu mesafeyi görmemezlikten gelemeyiz. Akşam Başkonsolosumuzla beraber İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesinin etkinliğini hep beraber izledik. 42. yıldönümü, inanın ki mutlu oldum. Gençerimizin folkloruyla, Yunanca-Türkçe şarkılarla, Türkçe tiyatronun gösterisini görmek bizi mutlu etti.

 

Ama bu yetmez, önümüzde sorunlarımız var. Bu ülkede bizim istediğimiz şekilde bize uyacak şekilde Trakya’da Müftülük meselesi, ama Allah rızası için Vakıf meselesini çözmek o kadar zor mu? Vakıf mallarını bize Hristiyanlar mı bıraktı? Kendi ecdadımız bıraktı. Ama biz bu mallarımızın henüz daha yönetimini yapamıyoruz.

İsminde Türk kelimesi olduğu için derneklerimiz kapalı olmaya devam ediyor.

 

YANNAKİDİS, “PONTUS ETKİNLİĞİ”NE GİDİYOR, AMA BURAYA GELME CESARETİNİ GÖSTEREMİYOR”

 

Dört yıllık siyasi kariyerimde en büyük yapmış olduğum bir hata var. Bu hatayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu etkinliğe geldim baktım hep bizim insanlarımızı gördüm. Bizim insanlarımızın oluşturmuş olduğu belediyeler var, yerel yöneticiler var. Bütün partilerin hemen hemen hepsini gezdim.

 

Seçim öncesi köy köy gezen, seçim öncesi arkalarımızı okşalayan seçim sonrası burada olacak olan insanları malesef göremedim. Ben bugün isterdim ki, bakın Blustra belediye başkanı burada, almış azalarını gelmiş. Ben bugün burada bizim Eyalet başkanımız Yanakidis’i beklerdim ben. İnanın ki yok. Ama aynı kişi Pontus etkinliğine gidiyor. Başka etkinliklere gidecen, biz Trakya’nın bir parçası değilmiyiz? Uzay’dan mı geldik? Bizim kimliğimiz yok mu? Malesef buraya gelme cesaretini gösteremiyor. Neden? Bende bilmiyorum, bir açıklasın bize önümüdeki seçimlerde gerçekten bende merak ediyorum.

 

“BÖYLE ÜÇKAĞITÇILIK, BÖYLE İKİYÜZLÜLÜK OLMAZ”

 

Ben kedisine bir kez daha teşekkür ediyorum. İkinci hafta destekledim ve inanın ki hayatımda yaptığım en büyük yanlışlardan bir tanesi. Yağmurdan kaçarken dolu’ya tutulduk.

Seçim öncesi köylerimizde verdiğimiz sözler vardı. İnanın ki bu sözleri konuşamıyorum. Böyle üçkağıtçılık, böyle ikiyüzlülük olmaz.

İnanın adamı kaç defa davet etmemize rağmen Allah rızası için şuraya gelsin bir baksın onu dahi yapamadı. Yani kusura bakmayın sadece bunlar bizim oylarımızı mı, bizim bayramlarımız, hatimlerimiz etkinliklerimiz yok mu? Yunanlı dostlarımız katılmaları lazım, katılmasa da biz yaparız. Ama Azınlığa göstermiş olduğunun bir işaretidir.

 

“GELİN DEB PARTİSİNİ GÜÇLENDİRELİM”

 

İnanın ki her gün Atina’da bu toplumun davaları için elimden geldiğince, gücümün yettiğince savaş vermeye çalışıyoruz. Ama herşey bir noktaya kadar.

Dedim ki 1 ay önce benden daha fazla particilik yapan bir insan var mı tanımıyorum. Ama o günlerden itibaren evime gittim, elimi vijdanıma koydum inanın ki bütün muhasebemi yaptım.

Benim insanımdan tek isteğim var. Bakın sizden oy istemiyorum. Ben istemeyebilirim de, helallikte istemiyorum, daha zamanımız var, daha yolumuz var. Gelin benim mensubu olduğum partiye oy verin demiyorum, gereğide yok. Ama eğer biz Türküz diyorsak, biz Müslümanız diyorsak, eğer evlatlarımızın geleceğini düşünüyorsak benim sizden bir istirhamım var. Belki yanlışlarım oldu, belki eksiklerim oldu, belki sizleri kırdım, ama bundan sonra bu toplumun selameti için bu caminin içinde herkese, bu caminin dışında herkese başta politikacılarımıza sesleniyorum; er veya geç herkes bu partiye geçecek, gelin hep beraber bundan sonra Azınlığa özgü Azınlığımızın bir partisi var, Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi, gelin o partiyi hep beraber güçlendirelim.

Bakın, bunu söyleyen şu an iktidar partisi Milletvekili, Milletvekilliğini bıraktıktan sonra söylemiyorum, milletvekilliğim devam ettiği sürede söylüyorum.

Diyeceksiniz ki “be doktor, sen ne yapacaksın” ben şimdi cevabımı vercem. Biz ülkemizdeki siyasi sisteme karşı gelmiyoruz. Ama bizler bize özgü bize hak yavaş yavaş kurumlarımızı harekete geçirmemiz lazım.

Bence bu toplulukta geleceğini ileriye gitmek istiyorsak var olan bu partimizi işletmek zorundayız. Çoğu zaman muhasebesini yaptım, oraya koydum, buraya koydum hesap çıkmıyor arkadaşlar. Atina’da kurumların karşısında sizlerin elçisi benim. Eğer bu konuda bu noktaya ben gelmişsem inanın ki bu işte bir hayır var.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz