Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF’TAN EĞİTİM YILI MESAJI

MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF’TAN EĞİTİM YILI MESAJI

13
0

Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Karayusuf, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Karayusf mesajında, Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere seslenerek, “Ne yazık ki, “azınlık eğitimi” konusunda her yıl aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Çocuklarımızın eğitimiyle ilgili yıllardır ciddi, çözümü istenmeyen sıkıntılarımız var.  Ancak, çocuklarımızın geleceği için unutmamanız gerekir ki, okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmalısınız. Okul idaresi ile veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarısını arttıracaktır.” İfadelerine yer veriyor.

 

EĞİTİM YILI MESAJI

Saygıdeğer öğretmenler, değerli veliler ve sevgili öğrenciler,

 

Her ülkenin gelişmişliği ve büyüklüğü bireylerine verdiği öneme dayanır.  En büyük yatırım genç kuşaklara yapılan yatırımdır. Bir toplumun geleceği, öğrencilerin eğitim-öğretim sürecini en iyi şekilde planlamakla ancak aydınlanabilir. Eğitimcilerimizin öncelikli hedefi, doğru bilgiye ulaşabilen, yorum yapabilen, kendini özgürce ifade edebilen, ülkesi ve bütün insanlık için çalışan bireyler yetiştirmek olmalıdır.

Değerli Öğretmenler,

Öğretmenlik mesleği herşeyden önce fedakarlık ister, sevgi ister, çalışmak ister. En önemlisi de başarı ister. Öğrencilerimizin aklına, yüreğine, hatta ruhuna dokunarak, onların doğru adımlar atmalarını sağlamak yine siz değerli öğretmenlerin görevidir. Bir ülkenin çağdaşlığı, gelişmişlik düzeyi, eğitimli ve üretken bireylerden ileri gelir.

Öğretmenlerimiz sevilen, sayılan, aranan ve tercih edilen eğitimciler olmak zorundadır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle ve onların anne-babalarıyla her zaman sıcak, sağlıklı ve bire bir doğru diyaloglar kurmalı, öğrencilerimizin üzerine titreyerek, onlara daima rehberlik ederek, onların yanlarında olduğunu hissettirmelidir. Çünkü öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü gerektiren, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir.

Sevgili öğrenciler;

Bilmenizi isteriz ki, hepinizi  gönülden seviyoruz, hepinize güveniyoruz. Sizlerden beklentimiz, size sunulan eğitim-öğretim imkanlarını küçümsemeden hakkını vermenizdir.Azınlık eğitimi ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçse de, siz bu sürece takılı kalmadan eğitim- öğretiminize devam edip, hem sosyal, hem kültürel, hem de sportif faaliyetlerde kendinizi en iyi şekilde yetiştireceğinize ve geliştireceğinize gönülden inanıyorum.

Hayatlarını çocuklarına adamış kıymetli veliler;

Ne yazık ki, “azınlık eğitimi” konusunda her yıl aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Çocuklarımızın eğitimiyle ilgili yıllardır ciddi, çözümü istenmeyen sıkıntılarımız var.  Ancak, çocuklarımızın geleceği için unutmamanız gerekir ki, okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmalısınız. Okul idaresi ile veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarısını arttıracaktır.

Hepinize ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

SYRİZA Rodop Milletvekili

Ayhan KARAYUSUF

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz