Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Milletvekilleri “Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na Katıldı”

Milletvekilleri “Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na Katıldı”

6
0

Milletvekilleri İlhan Ahmet, Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek çevrim içi olarak Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı.

Samsun Atakum Belediyesince Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Balkan Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı”na Yunanistan Batı Trakya’dan KİNAL Prtisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, SİRİZA Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran katıldı.

Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran yaptıkları konuşmalarında, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığına karşı özellikle eğitim konusunda uyguladığı haksızlıkları dile getirdiler. İskeçe Milletvekilleri ayrıca, Azınlığın ekonomik alanda karşılaştığı sıkıntılara değindi, “29 Ocak Milli Direniş Günü” hakkında da görüşlerini dile getirdiler.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ise Batı Trakya Türklerinin haklı davalarında verdiği kimlik mücadelesinin adeta bir dönüm noktası olan “29 Ocak Milli Direniş Günü”ne tek kelimeyle dahi değinmemesi ise dikkat çekti. İlhan Ahmet konuşmasının tamamını, Yunanistan ile Türkiye arasında başlayan iştikşafi görüşmeler ve iki ülke arasında ticaret ve işbirliğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.

Milletvekillerin konuşmalarını videodan izleyebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz