Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MİLLETVEKİLİMİZİN YAPACAĞI ÇALIŞMALARI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

“MİLLETVEKİLİMİZİN YAPACAĞI ÇALIŞMALARI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

12
0

Gümülcine (Komotini) Harmanlık Azınlık Eğitim Kültür ve Spor Derneği Yönetim Kurulu SYRİZA Partisi Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf’u ziyaret etti. Ziyarette mahallede yaşayan insanların yaşamlarını ilgilendiren ve aciliyet arzeden konuların ele alındığı ifade ediliyor.

Ziyaretle ilgili dernek tarafından aşağıdaki açıklama yayınlandı.

 

 

                                               Gümülcine (Komotini) 13-06-2015 Cumartesi

Harmanlık Azınlık Eğitim                                     Protokol Numarası: 9/2015

Kültür ve Spor Derneği

Piniu 28, Komotini 69100

harmanlik2010@gmail.com

SİRİZA Partisi M/vekilimiz sn. Ayhan KARAYUSUF Ziyaretimiz

Harmanlık Azınlık EKS Derneği Yönetim Kurulu 07 Haziran 2015 Pazar günü Y.K. toplantısında, bölgemizin milletvekillerini ziyaret etme kararı almıştır. Bu kapsamda sn. Ayhan KARAYUSUF’la görüştük.

12 Haziran 2015 Cuma saat 19.30’da sn. Milletvekilimizin çalışma bürosunda gerçekleşmiştir. Yönetim Kurulumuz aşağıdaki taleplerimizi sn. Milletvekilimize yazılı olarak sunmuş ve kendilerine detaylı bilgi vermiştir.

  • Harmanlık Mahallesine Azınlık Okulu İhtiyacı

Yönetim Kurulu, üyelerinin   müracatı üzerine 694 sayılı yasada öngörüldüğü üzere , Azınlık okulu yapılması için toplanan imzaları yasanın belirttiği şekilde Rodop İli İlköğretim Müdürlüğüne sunmuştur.

 

  • Şehir planlamasının mahallemize uygulanması

Şehir planı uygulamasının ikinci aşaması olan parsellemenin (Rimotomiko) Harmanlık Mahallesinde yapılarak yasal yollarla konut inşasının yolunun açılması, yeni kaçak yapılaşmaların önüne geçecektir.

  • Kaçak yapıların yasallaştırılmasında toplu çözüm getirilmesi

Şimdiye kadar çeşitle nedenlerle mahalle sakinlerinin kendi arazisine inşa ettiği kaçak yapıların yasallaşmasında toplu çözüm getirilmesi gereklidir; çünkü bu yapılaşmanın sebebi bir mecburiyetin sonucudur. Yıllarca belediyenin şehir planını genişletmiyerek konut ihtiyacının yasal olarak karşılanmasının önünü açmamıştır. Dolayısıyla mahrumiyet ve ihmal sonucunda ortaya çıkan çarpıklığın bedelini bu zor şartlarda halkın ödemesi adaletsizliktir. Ekonomik krizin ağır şartları altında ezilen halkın buna gücü de yoktur.

  • Köylerdeki arazilerin mülkiyet işlemlerinin kolaylaştırılması

Harmanlık mahallesi sakinlerinin tamamı balkan kolu köylerindendir. Dolayısıyla herkesin köyünde taşınmazı bulunmaktadır. Ancak bu taşınmazların senetleri yoktur. Yakın gelecekte bu arazilerin mülküyeti ellerinden alınması riski olduğu söylenmektedir.

Senet verilmesi konusunda işlemlerin ve maliyetlerin yeniden gözden geçirilmesi ve kolaylıklar getirilmelidir.

Sn. Milletvekilimiz Ayhan KARAYUSUF’tan  mahalle halkımız için önemli yukarda zikredilen  konuları bakanlıklar nezdinde takip etmesi, yapacağı görüşmelerde ve soru önergeleri ile gündeme getirmesini Harmanlık Halkı adına istedik.

Kendileri bu konularda hassasiyetle duracaklarını ve gerekli her türlü girişimi yapacaklarını söylediler. Milletvekili olarak  elinden geldiği desteği vereceklerini söylediler.

Bizler de sn. M/vekilimizin yapacağı çalışmaları sabırsızlıkla bekliyoruz. Beklentimiz odur ki, insanımızın hayat kalitesini artıracak ve önünü açacak çözümler üretilsin. Özellikle de Azınlık İlkokulu konusunda adımlar atılsın. Eğitim kalitesi gerekçesiyle okullarımız kapatılırken, aynı anlayışla gerektiğinde yeni okul açılsın! Biz öyle olacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna arz ediyoruz

        Saygılarımızla

YÖNETİM KURULU ADINA

     BAŞKAN                                 GENEL SEKRETER

 İDRİS HASAN                    MUSTAFA AHMETÇİK AHMET

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz