Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ ZEYBEK: “ZOR BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR”

MİLLETVEKİLİ ZEYBEK: “ZOR BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR”

20
0

Yunanistan’da 25 Ocak’ta yapılan seçimlerde parlamentoya girmeye hak kazanan 3 Batı Trakya Müslüman Türk azınlık temsilcisi, yemin ederek görevine başladı. Ailesi ile birlikte Atina’ya gelen İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, “Toplumumuz için hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra bizi zor bir dönem bekliyor. Bize düşen çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır.” dedi. 

Yunanistan’da 25 Ocak’ta yapılan seçimlerde 7 farklı partiden seçilen 300 milletvekili, bugün parlamentoda ilk defa düzenlenen 3 farklı yemin töreni ile görevlerine başladı. Parlamentoda Hıristiyan Ortodoks ve İslam dini gelenekleri ile seküler yemin törenleri düzenlendi.

İktidar partisi Syriza’dan İskeçe milletvekili seçilen Hüseyin Zeybek, 25 Ocak seçimlerinde aldığı 16 bin 244 oyla İskeçe ilinde ilk sıradan meclise girdi. 2012-2014 döneminin ardından ikinci defa azınlığı temsil edecek olan Hüseyin Zeybek, bugün sabah saatlerinde yapılan yemin törenine iki oğlu ve eşi Şerife Mustafaoğlu ile birlikte katıldı. Yemin töreninin ardından Sintagme Meyanı’ndaki bir kafeterya da oturan aile, kahve eşliğinde hem sohbet etti hem de güzel havanın tadını çıkardı.

MUSTAFAOĞLU: “HEP BİRLİKTE BAŞARDIK”

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in eşi Şerife Mustafaoğlu, eşine güvenenlere teşekkür etti. Duygularını Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren Mustafaoğlu, şunları söyledi: “Hüseyin beyin yüksek oyla milletvekili seçilmiş olması gurur verici. Hepimize, bütün halkımıza, Yunanistan’a hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel şeyler olur. Bütün halka, güvenenlere destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Herkesin emeği var. Hep birlikte başardık.” dedi.  

AZINLIKTAN 1 VEKİL DİNİ 2 VEKİL DE SEKÜLER YEMİN ETTİ

Şimdiye kadar milletvekili seçilen bütün azınlık milletvekilleri, yemin törenlerinde Kur’an-ı Kerim’e el basarak göreve başlarken, 3 azınlık milletvekili, ilk defa bugün iki farklı yemin törenine iştirak etti. Syriza Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kur’an-ı Kerim’e el basarak ve İslam dini geleneklerine göre yemin etti. Geçen dönem de Syriza’dan parlamentoda yer alan Gümülcine Milletvekili Ayhan Karayusuf ve yine Syriza’dan Gümülcine milletvekili seçilen Mustafa Mustafa ise seküler yemin törenine katıldı.

Hüseyin Zeybek, ‘Kur’anı Kerim’e, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav), anayasa ve kanunlara bağlı kalarak Yunan halkının genel iyiliği için çalışacağına’ şeklinde yemin etti. Diğer 2 azınlık vekili ise diğer Syriza milletvekilleri gibi seküler yemin törenine katıldı.

Hüseyin Zeybek ve Ayhan Karayusuf, çoğu Syriza milletvekili gibi yemin töreninde kravat takmazken, Gümücline Syriza Milletvekili Mustafa Mustafa ise kravatlı şekilde törene katıldı.

“BİZİ ZOR BİR DÖNEM BEKLİYOR”

Yemin törenine ilişkin Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Hüseyin Zeybek, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz şimdiye kadar Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı temsil eden milletvekilleri dini yemin etmişti. En son 2012’de ben ve diğer milletvekilleri dini yeminle göreve başlamıştık. Arkadaşlar (diğer 2 milletvekili) farklı bir tercihte bulundu. Ben saygı duyuyorum. Bu, herkesin kişisel tercihiydi. Bence Batı Trakya Müslüman Türkü’ne yakışır bir şekilde yemin etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bir tercih meselesi. Biliyorsunuz Başbakanı’mız da (Aleksis Çipras) medeni yemin etti. Partimizin bir kararı vardı. Herkes serbest bırakıldı. 3 azınlık milletvekilinden ikisi medeni yemin etti.”

Zeybek, “Önemli olan toplumumuz için hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra bizi bekleyen zor bir dönem. Bize düşen çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır.” şeklinde konuştu. 

 

Haber: Hasan Hacı, Fotoğraflar: Yüksel Peçenek, ATİNA, CİHAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz