Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF CENAZE MASRAFLARINA ÇÖZÜM ARADI

MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF CENAZE MASRAFLARINA ÇÖZÜM ARADI

26
0

SYRİZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Giannis Amanatidis Atina’da OGA Genel Müdürü sn. Ksenofon Verginis ile görüştüler. Görüşmenin ana konusu Azınlık insanının cenaze masrafları konusunda yaşamış olduğu sıkıntılardı.

Bilindiği üzere OGA cenaze masrafları konusunda yeni bir düzenlemeyle cenazelerde yapılan tüm masraflardan makbuz ya da fatura istemektedir. Bu düzenleme Hristiyanları kapsadığı kadar Müslümanları da kapsamaktadır.

Milletvekili Ayhan Karayusuf, “Hristiyanlarda olduğu gibi bizde, Müslümanlarda Cenaze Hizmetleri Bürosu (Γραφείο Τελετών) olmadığından dolayı cenaze masraflarına makbuz ya da fatura almamız olanaksız. Yalnız kefen, tahta vb malzemeler için yapılan harcamalara makbuz ya da fatura alabiliriz. Bunun dışındaki masrafları fatura ya da makbuz ile bizim belgelememiz imkansız. Bunları ancak imamlar tastik eder.” diyerek, OGA Genel Müdürü ile yapmış olduğu görüşmede Müslümanların cenaze işlemlerinin Hristiyanlarınkinden çok farklı olduğunu, cenaze masrafları konusundaki yeni düzenlemenin Müslümanlar için ciddi anlamda sorun yarattığını dile getirip, bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi.  

OGA Genel Müdürü sn. Ksenofon  Verginis de, Milletvekili Ayhan Karayusuf’un talebini haklı bularak, Müslümanların cenaze masrafları konusunda yaşadıkları sıkıntıların çözümü için en kısa zamanda yetkili kurumlarla irtibata geçip, sorunun giderilmesini sağlayacağı belirtti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz