Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ İLHAN AHMET FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

MİLLETVEKİLİ İLHAN AHMET FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

18
0

Potami Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Fransa’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak, Atina’daki Fransız Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek taziye defterini imzaladı. İlhan Ahmet defterde, “Bir Müslüman olarak özellikle belirtmek isterim ki, dinimiz İslâm, kim olursa olsun insana karşı sevgiyi, fedakârlığı, dayanışmayı, şefkati telkin eden bir hoşgörü dinidir. Bunu bilen Müslüman’ların da, cihad adı altında işlenen bu tür terör saldırıları ve suç eylemleriyle ilişkileri olmamaktadır” görüşlerine yer verdi.

 

Milletvekili İlhan Ahmet deftere şunları yazdı:

Paris’te meydana gelen terör saldırısının ardından hayatını kaybeden yüzden fazla kişi için en derin üzüntülerimi bildiririm.

Onlarca kişinin canına kasteden teröristlerin bu kurşunları, aynı zamanda Avrupa’nın merkezinde, Aydınlanma Çağı’nın başladığı ülkede doğrudan demokrasiyi, siyasi özgürlükleri ve insan hakları ile bireysel hakları hedef almıştır.

Bir Müslüman olarak özellikle belirtmek isterim ki, dinimiz İslâm, kim olursa olsun insana karşı sevgiyi, fedakârlığı, dayanışmayı, şefkati telkin eden bir hoşgörü dinidir.

Bunu bilen Müslüman’ların da, cihad adı altında işlenen bu tür terör saldırıları ve suç eylemleriyle ilişkileri olmamaktadır.

Bizim İslâm inancımızda, bilerek insan hayatına kastetmek büyük bir günahtır. Bu öğretiye rağmen günümüzde din adı altında yapılanların bu öğretiyi çarpıttığı açıktır.

Bu düşüncelerimle Sayın Büyükelçi, en derin üzüntülerimle taziyelerimi kabul buyurmanızı, dost Fransız haklına ve bu korkunç terör saldırısında ölenlerin ailelerine de acılarını paylaştığımı ve her zaman yanlarında olduğumu iletmenizi arz ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz