Ana Sayfa Batı Trakya Haber Milletvekili İlhan Ahmet Bu Azınlığa Ne Yapmak İstiyor?

Milletvekili İlhan Ahmet Bu Azınlığa Ne Yapmak İstiyor?

0
6
Yunanistan’da eski PASOK partisi, şimdilerde ise Değişim Hareketi’nin (KİNAL) Rodop Miletvekili İlhan Ahmet, daha fazla dayanamadı ve eninde sonunda şambreli patlattı, jantı kırdı ve aracını duvara tosladı. Bizim Türkçemizde bir atasözü vardır, “Bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, üçüncüde ele geçersin çekirge” deriz ya, ha işte İlhan Ahmet’in siyasi kariyeri de galiba, ki gidişat onu gösteriyor aynen böyle sonuçlanacağa benziyor.
İlhan Ahmet siyasete ne zaman başladı yılları saymaya gerek yok. Ancak her defasında Milletvekili seçimlerine girmezden önce tütün üreticileriyle başlardı seçim propagandalarına ve tütün üreticilerine her defasında da “sorunlarınızı çok iyi biliyorum, bilmem ne Bakanıyla görüştüm, seçimlerden sonra hallolacak. Tütün primleri kesilmeyecek. Fiyatlar artacak. Size para verdireceğim” gibi sözleri veriyordu.

“Fiyatlar artacak, size para verdireceğim”

Ona inanan Batı Trakya Türk Azınlık insanının kaç dönem kaç oyunu aldı onu da sorgulamıyoruz.
Kaldı ki BİRLİK Gazetesi olarak biz İlhan Ahmet’i Azınlığımızın davasına hizmet ediyor inancıyla zaman zaman ve oldukça hatırı sayılır bir şekilde destekledik. Ancak son olarak Milletvekili İlhan Ahmet yaptığı bir ziyaret ve akabinde fotoğrafı paylaşması Azınlıkta şaşkınlıkla karşılandı. Oysa biz hiç şaşırmadık! Yıllarca yaptığı çalışmaları biliyor, görüyor ve Azınlığımızın hak ve hukuku konusunda mücadelemizde elini taşın altına koymadığı gibi konuları yuvarlak söylemlerle geçiştiriyordu. Bazen etkinliklere katılırdı, ancak olması gereken yerde hiçbir zaman olmadı.

İlhan Ahmet’in, “Vakıflar İdaresi’nin Kandil Lokumuna Teşekkürler” notuyla paylaştığı fotoğrafa ne demeli?

Ancak Azınlık insanının oylarıyla seçilen ve yıllarca saltanatını sürdüren Milletvekili İlhan Ahmet, kendisine bu kimliği veren Azınlık insanına şimdiye kadar hiçbir şey vermediği gibi, artık karşısında açıkça yer almaya başladı.
İlhan Ahmet son olarak, Batı Trakya Türk Azınlığının kabul etmediği, Yunanistan’ın Vakıf idarelerine keyfi uygulamayla tayin ettiği yönetimle görüşerek bir mesaj vermeye kalktı. Ancak İlhan Ahmet bunu durup dururken neden yaptı? diye aklınıza bir soru işareti gelebilir.
Burada amaç yine Azınlığın lehine değil, kişisel siyasi bir “rant ve oy avcılığı” olarak ortaya çıkmaktadır.
Peki neden? derseniz, tütün üreticileri İlhan Ahmet’in vaatlerini yıllarca gördü ve artık noktayı koydu. Şimdi sıra Azınlığın içinde başka bir alanda aktif olan insanların oylarında. Artık İlhan Ahmet’in bir kez daha Milletvekili olabilmesi için son umudu orada kaldı. Şimdi de o çevrelerdeki oylara gözünü dikti.
İlhan Ahmet’in paylaştığı fotoğraf, “Ben tayinli Vakıf İdaresini tanıyorum” algısını yarattı. Dolayısıyla yazıyı fazla uzatmadan şunu soruyoruz İlhan Ahmet’e;

“Yunanistan’ın Azınlığın hakkını elinden alarak keyfi uygulamayla atadığı Tayinli Vakıf İdaresi’ni tanıyor musun?”

“Azınlığın, Vakıf idare heyetleri konusundaki beklentisi gayet net. Azınlık Vakıflarda ve Müftülüklerde Lozan Anlaşması gereği seçim istiyor. Sen istiyor musun? Bunun için yıllarca ne yaptın?

“Gümülcine Vakıflar İdaresi yöneticileriyle görüşmenin nedenini bu Azınlık insanına açıklama gibi bir niyetin var mıdır?”

Azınlığın haklarının elinden alındığını aktarabildin mi?

Rodop Miletvekili İlhan AHMET, genel sekreteri olduğu Yunanistan – Suudi Arabistan Dostluk Grubu heyetiyle, Suudi Arabistan Atina Büyükelçisi Dr. Saad Alammar’ı ziyaret etti.
23 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milletvekili, şu hususları belirtti:
“Yunanistan – Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak, Suudi Arabistan Atina Büyükelçisi Dr. Saad Alammar’ı makamında ziyaret ettik.
Dostluk Grubu Başkanı YDP Milletvekili Bugas İoannis ve üyelerden meslektaşım YDP Milletvekili Nikolakopoulos Andreas ile birlikte gerçekleştirdiğimiz görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik ve kültürel işbirlikleri değerlendirildi.
Milletvekili olduğum Değişim Hareketi’ni (KİNAL) temsilen, aynı zamanda genel sekreteri olduğum dostluk grubunun bugünkü ziyaretinde, Suudi Arabistan’la ikili ilişkilerimizin üst düzeyde yürütülmesinin, iki ülkenin tarihi bağlarını daha da güçlendireceğine olan inancımı dile getirdim.”
İyi güzel de Azınlık insanı şunu da merak ediyor, Suudi Arabistan Atina Büyükelçisi Dr. Saad Alammar’a Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığa baskı uyguladığını,
Lozan Anlaşması’ndan doğan haklarını vermediğini,
Vakıf İdareleri ve Müftülüklere keyfi müdahale ettiğini,
ve son olarak Azınlığın özel ve özerk olan eğitimde Azınlık okullarını öğrenci azlığı gerekçesini ileri sürerek kapattığını aktarabilme cesaretini gösterebildin mi İlhan Ahmet?

Azınlığa devlet radyosu lazım değil! Ekmek lazım ekmek!

İlhan Ahmet son olarak Gümülcine’den yayın yapan Yunan Devlet Radyosu ERT’nin yeniden açılması için girişimlerde bulundu, ERT Gümülcine müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından 10 Şubat’ta ERT yönetimine bir mektup göndererek orta dalga vericisinin yeniden çalıştırılması talebini dikkate almasını istedi.
İlhan Ahmet talep yazısında şu ifadeleri kullanmış:
“Değerli baylar,

Trakya’nın geniş bir yelpazede ve daha geniş kitlelerde rolünün ve güncelliğinin vurgulandığı ERA Gümülcine’nin orta dalga vericisinin yeniden açılmasını gerekli ve önemli buluyorum. Bu nedenle faaliyetinin durdurulması kararının, ERT’ye ve kamu radyosuna zarar verdiğini ve işleyişine bir katkı sağlamadığını düşünüyorum. Bu nedenle faaliyetinin durdurulması kararının, ERT’ye ve kamu radyosuna zarar verdiğini ve işleyişine bir katkı sağlamadığını düşünüyorum.”

Son olarak!

İlhan Ahmet, şunları biliyor musunuz?

Azınlığın Müftü seçme hakkı elinden alındı ve keyfi uygulamayla Yunanistan Müftü ataması yapıyor!

Azınlığın özel ve özerk okulları Yunan devleti tarafından birer birer kapatılıyor!

Vakıflar İdaresi’ne Yunanistan tarafından keyfi uygulamayla yönetim atanıyor, siz de bu yönetimle birlikte boy boy fotoğraf çektirip paylaşım yapıyorsunuz!

Gençler Batı Trakya’dan kaçıyor İlhan Ahmet! siz ise sadece seyrediyorsunuz ve devlet radyosu ERT’nin açılması için çaba sarf ediyorsunuz!

Ne oldu şimdi? tütüncüleri zengin ettiniz, bu yukarıdaki sorunlara yönelik mücadele verdiniz ve çözdünüz de artık sıra “240’çılara” mı geldi? Tabii ki onların da oyları var, aman ha sakın bir oy dahi kaçırmayın çünkü gelecek seçimlerde size her oy gerekli, ihtiyacınız olacak!

Bu azınlık bu fotoğraf karelerini asla unutmayacak İlhan Ahmet! ASLAAAA!

Sahi, Yunan basınının seni eleştirdiğini hiç görmedik! Son Vakıf İdaresi yöneticileri ile ilgili görüşmenize yönelik de hiç biri sesini çıkarmadı, neden acaba?

Batı Trakya tarihi sizi de bu şeklide yazacak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την απόφαση για την επαναλειτουργία των μεσαίων κυμάτων του Ρ/Σ ΕΡΤ Κομοτηνής, χαιρετίζει ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Βουλευτής Ροδόπης μετά από επικοινωνία που είχε με την διευθύντρια της ΕΡΤ Κομοτηνής, απέστειλε στις 10 Φεβρουαρίου επιστολή προς την διοίκηση της ΕΡΤ με την οποία ζητούσε να ληφθεί υπόψη το αίτημα για την επαναλειτουργία του πομπού των μεσαίων κυμάτων.

Η επιστολή του Ιλχάν Αχμέτ:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Θεωρώ απαραίτητη και σημαντική την επαναλειτουργία του πομπού μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Κομοτηνής, μέσω του οποίου αναδεικνύεται ο ρόλος και η επικαιρότητά της Θράκης σε μεγάλη εμβέλεια και σε ευρύτερα ακροατήρια.

Συνεπώς,η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του, κρίνω ότι βλάπτει και δεν προσθέτει στην λειτουργία της ΕΡΤ και του δημόσιου ραδιοφώνου».  

 

 

6 YORUMLAR

  1. Yalan haber yağmakla biryere varamazssın seni heryerden her kurumdan dışladılar önüne gelene siğiyorsun utan atrıca sayın ilhan ahmet gitmedi vakıflara onlar ziyaret etmişler bunda nevar

  2. İlhan Ahmet kadar başınıza değirmen kayası düşsün!
    Denizi çisinizle kirletmek istiyorsunuz ama kirletemeyeceksiniz !
    İlhan Ahmet Yunanistan da yaşadığının farkında ama Tahsinciğim nerde yaşadığının farkında değil. Hep gözü Türkiye’den konsolosluğa gelen fakir fukaranın garip gurebanın parasıyla geçimini sağlamak derdinde !
    İlhan Ahmet aslınıda biliyor neslini de biliyor sizin gibi ukala haram yiyici değil…

  3. Ilhan ahmet sadece çıkıp palavra sıksın bizim halkımızda ne yazık ki at gözlüğü takmaya devam etsin.Kac yıldır azınlığa yapılan bir faydalı şey söyleyin var mı? Millet vekilli maaşı ve ileride emekli olup kendi ailesini garanti alıyor. Uyanın batı trakya bitiyor!bunu artık görün köylerimizin en fazla 20 yıl ömrü kaldı. Bu akşam bi bakın gözden geçirin hangi hanelerde genç var ve kalan ihtiyarlara ömür biçin onlar gidince o haneler ne olacak!Uyanın!!! Batı trakyaya gerçekten faydalı birşey yapmak istiyorsa tarimciligi geliştirsinler ve yurt dışına satacağımız pazar bulsunlar yapacakları en faydalı şey bu olur,ha bide artık tutun pirimi propagandasını bıraksınlar bu halk artık bu yalanı yemiyor bıktı!

  4. herşey kabak gibi ortada .Azınlığımızın yararına yalanlardan başka ne yapmış.Her dönem azınlığımızın zayıf noktası tütün pirimleri üzerinden kendi primini yapıyor uyan artık batı trakya kanma bu yalanlara.Batı trakya zayıflıyor yok olacak uyanın……

  5. İlhan Ahmet in çıkarttığı 90 evroyu almada göreyim seni çamur at izi kalsın sizin görüşünüz bile yok çıkıp ilhan Ahmet’i aşalıyorsun utan batıtrakyalı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz