Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MIDİLLİ’DEN İŞADAMLARI İZTO’YU ZİYARET ETTİ

MIDİLLİ’DEN İŞADAMLARI İZTO’YU ZİYARET ETTİ

21
0

Midilli adasından bir grup işadamı, İzmir Ticaret Odası’nı (İZTO) ziyaret etti.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı makamında ziyaret eden heyet, İzmirli işadamlarını 17-20 Haziran’da düzenelenecek Midilli Genel Ticaret Fuarı’na davet etti.

Heyette bulunan Eski Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis, fuarı bir başlangıç olarak düşündüklerini, para kazanma amacıyla yapmadıklarını söyledi.

Heyetteki işadamlarından Dimitris Demircis, fuarın içinde ekonomik bir zirve düzenlenebileceğini, organizasyonun bir yıl Midilli’de bir yıl İzmir’de yapılabileceğini kaydetti.

Ekrem Demirtaş ise fuara destek vermek istediklerini, ihracat yapan üyelerini fuara getirmeye çalışacaklarını belirterek ayakkabı, gelinlik, inşaat, ev dekorasyonu ve mobilya sektörlerinden üyelerin fuara katılabileceğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde vizenin önemli bir sorun oluşturduğunu, yeşil pasaporta uygulanan vizenin ısrarlı talepleri üzerine kaldırıldığını söyleyen Demirtaş, mavi pasaporta da 3 aylık vizesiz geçiş imkanının sağlanması için iki ülkenin de çaba gösterdiğini, bu konuda AB’den kaynaklanan engellerin aşılmaya çalışıldığını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz