Ana Sayfa Yunanistan Haber Midilli’de Şüpheli 4 Türk Vatandaşı Yakalandı

Midilli’de Şüpheli 4 Türk Vatandaşı Yakalandı

1
0

Midilli’de şüpheli 4 Türk vatandaşı yakalandı, durum karmaşık bir hal aldı.

Midilli’de yakalanan dört Türkiye vatandaşının sorgusuna Midilli Liman Müdürlüğü dışında Yunan İstihbarat Teşkilatı’ın (EYP) da dahil olduğu belirtiliyor.

Olay şöyle gelişti: Salı günü Midilli Sahil Güvenlik görevlileri, Midilli’nin kuzeydoğusundaki Mantamado’daki Agios Stefanos deniz bölgesinde devriye geziyordu. Memurlar, denizin içinde Midilli’ye doğru oldukça yüksek hızla yaklaşan bir sürat botu tespit etti. Görevli memurlara göre, sürat botu Türkiye tarafından geliyordu ve botun denizin içinde yaptığı manevraların şüpheli olduğu görüldü.

Sahil Güvenlik görevlileri, daha sonra botun hızla kıyıya yaklaştığını, iki kişiyi indirdiğini ve ardından da hızla kıyıdan uzaklaşarak Türkiye kıyılarına doğru hareket ettiğini gözlemledi. Herşey o kadar hızlı gelişti ki şişme botta kimlerin olduğunu ve kaç kişinin indiğini görmek için zamanları yoktu. Bottan inenler kendilerini bekleyen bir araca binerek derhal sahil boyundan hızla uzaklaştı. Ancak onları gören bir diğer ekip aracın arkasına düştü ve kısa bir kovalamacanın ardından araç durdurularak içindeki dört kişi göz altına alındı. Yakalanan şahışların yaşları 33, 35, 33 ve 29. İki kişinin üzerlerinde dalgıç kıyafeti vardı.

Neticede yapılan sorgulamada, araçla sahil bölgesine botla gelen diğer iki kişiyi almaya gelenlerin, daha önce Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a giriş yaptıkları ve daha sonra kayıt kontrol işlemlerinin yapılmasının ardından Atina’ya gittikleri belirlendi.

Daha sonra şahısların Atina’dan Midilli’ye giderek Midilli merkezde ve Thermi bölgesinde ev kiraladıkları tespit edildi. Bu evleri hangi amaçla kullandıkları veya kullanacakları şu an Yunan İstihbarat Teşkilatı’ın (EYP) tarafından derinlemesine bir şekilde araştırıldığı ifade ediliyor.

Sorgularında kendilerini Avukat olarak tanıtan şahısların kullandıkları araçta bir adet dalış takımı, bir adet fotoğraf makinesi, 6 adet cep telefonu ve 1 adet sahte seyahat belgesi bulundu. Türkiye tarafından botla Midilli’ye gelen gelen iki şahısın sorgularında, Türkiye’de resmi makamlarca arandıklarını ifade ettikleri belirtiliyor. Son olarak şu an gelen iki şahısın ve öncekilerin de gerçek anlamda ne iş yaptıkları araştırılıyor. Şahıslar Midilli’de gözaltında bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz