Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİDİLLİ VE SİSAM’DA MÜLTECİ MEZARLIKLARI DOLDU TAŞTI

MİDİLLİ VE SİSAM’DA MÜLTECİ MEZARLIKLARI DOLDU TAŞTI

14
0

Midilli (Mitilini) Adası Metropoliti İakovos, bot kazalarında hayatını kaybeden mültecileri defnedecek yer kalmadığını söyledi.

Türkiye’den Midilli Adası’na geçmeye çalışırken Ege denizinde hayatını kaybeden onlarca mülteci için mezarlıklarda boş yer kalmadı.

Midilli Metropoliti İakovos, Mega kanalına yaptığı açıklamada, mültecilerin gömüldüğü mezarlıkta yer kalmadığını, defin için bekletilen cenaze sayısının 25’ten fazla olduğunu vurguladı.

Midilli gibi Sisam Adası’nda da hastane morgunda yer kalmadığı için mülteci cenazelerinin konteyner soğutucularda tutuldukları bildirildi.

“ÇÖZÜM ARIYORUZ”

Morgun dolu olması sebebiyle cenazelerin soğutucu konteynerlerde bekletildiğini belirten metropolit, belediye ve hastane yönetimi ile işbirliği yaparak çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Midilli mezarlığının bitişiğindeki hastaneye ait olan 15 dönümlük araziden 2 dönümünün bu amaca yönelik tahsis edilmesinin planladığını kaydeden İakovos, ancak hukuki yoldan çözümün için en az 2-3 yıla ihtiyaç bulunduğunu hatırlattı.

Her gün onlarca botla yüzlerce kişinin ulaşmaya çalıştığı Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos da mültecileri defnedecek mezar bulmadıklarından yakındı.

SİSAM’DA DA MEZAR SORUNU

Sisam Adası’nda da mültecilerin gömülecek yer sorunu bulunuyor. Yerel sitelerin haberlerine göre son günlerde hayatını kaybeden 30 mülteci, mezarlıkta yer kalmadığı için bekletiliyor. Yerel yetkililerin çözüm için çalışma yürüttükleri bildirildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz