Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis’den Türkiye’ye “Şartlı” Yakınlaşma Mesajı

Miçotakis’den Türkiye’ye “Şartlı” Yakınlaşma Mesajı

1
0

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Maksimu Sarayı’nda Atina’yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yunanistan ziyareti öncesinde Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Bu bağlamda Başbakan, Yunanistan-Türkiye ilişkilerine atıfta bulunarak, “Ankara ile anlamlı bir yakınlaşmanın tek yolunun tahriklere, yasadışı hareketlere ve saldırgan söylemlere son vermektir. Deniz bölgeleri konusunda diyaloğa yol açacak olumlu hava da budur. Avrupa topluluğunun Yunanistan ve Kıbrıs’a desteği, yalnızca Avrupa dayanışmasının açık bir ifadesi değil, aynı zamanda bu alanda AB’nin stratejik ve jeopolitik çıkarlarının test edildiğinin açık bir kabulüdür. Libya vizyonumuz da ortak, üçüncü tarafların dış müdahaleleri ortadan kalkmalıdır.”  Değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Miçotakis, “Arkadaşım Charles Michel en son Yunanistan’a geldiğinde, Evros’ta AB ile sınır olan Yunanistan-Türkiye sınırını birlikte ziyaret ettiğimizde zor bir zamandı. Ülkenin, aynı zamanda Avrupa sınırları olan sınırları korumakla yükümlü olduğu mesajını göndermesinin ve mültecileri, göçmenleri araç haline getirip onları rehin haline getiren politikaları reddettiğimizi ifade etmenin varlığının ne kadar önemli olduğunu vurguladım. Bu uygulamalara müsamaha edilmemelidir.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz