Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Yunanistan Gelişmeleri Güvenle ve Mutlak Hazırlıkla Takip Ediyor”

Miçotakis: “Yunanistan Gelişmeleri Güvenle ve Mutlak Hazırlıkla Takip Ediyor”

1
0

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina’da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı  Heiko Maas’ı Başbakanlık konutu Maksimu’da kabul etti.

Başbakan Miçotakis Maas ile görüşme sırasında, “Yunanistan ve Kıbrıs’ın egemenlik haklarının sorgulanması, nihayetinde Avrupa’nın egemenlik haklarının sorgulanmasıdır. Türkiye bu yönde devam ederse, AB yaptırımlarının buna karşı uygulanması tek yol olacaktır” ifadelerini kullandı.

Miçotakis şöyle devam etti:

“Sayın Bakan sizi Megaro Maksimu’da kabul etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Maalesef gündem beni bir gözlemle başlamaya zorluyor: Türkiye, Yunanistan’a, Kıbrıs’a ve neticede bir bütün olarak Avrupa Birliği’ne yönelik saldırgan eylemlerine bir bağlantı daha ekliyor. Brüksel’de gerçekleşen Avrupa ve ulusal başarıdan herhangi bir şekilde rahatsız olup olmadığını bilmiyorum, ancak her durumda size söylemek istediğim, Yunanistan’ın tüm gelişmeleri güvenle ve mutlak hazırlıkla takip ettiğidir.

Müttefiklerimizin desteğini dört gözle bekliyoruz, ancak eğer Türkiye bu yönde ilerlemeye devam ederse, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı yaptırım uygulanmasının tek yol olacağını unutmayın. Yunanistan’la, Kıbrıs’la, Avrupa’yla nasıl bir ilişki kurmak istediğini seçmek Türkiye’nin elinde. Ancak şu anda yanlış yolu seçiyor gibi görünüyor.”

Sırasıyla söz alan Almanya Dışişleri Bakanı  Heiko Maas Miçotakis’e hitaben şunları ifade etti:

“Yunanistan ve Kıbrıs’la net bir dayanışma duruşumuz var.”  

“Çok teşekkür ederim Sayın Başbakan. Son 4 gününüzden sonra, bugün burada olduğunuz ve benimle konuşmak için zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ederim. Bu benim için büyük bir onur.

Türkiye ile ilgili söylediklerinizi teyit ediyorum. Sayın Başbakan, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi’nin kararlarına yansıyan, tüm Avrupa Birliği ve Üye Devletlerin tavsiyelerini yansıtıyor. Yunanistan ve Kıbrıs’la net bir dayanışma duruşumuz var. Bu, Avrupa Birliği’nin Alman Başkanlığı’ndaki rolümüz olacak ve Türkiye’ye – daha önce de söylediğin gibi – Yunanistan’a yönelik bu kışkırtıcı tutuma bir son verirse, bir diyaloga entegre olabilmenin gerçekten onun elinde olduğunu açıkça belirttik. Aksi takdirde böyle bir şey imkansız olurdu.

Ayrıca, size çok net bir şekilde söyleyeyim, onaylayayım yani,   Türkiye’ye karşı bu çizgiyi hem ikili hem de Avrupa Birliği içindeki düzeyde ısrarla ve yakından takip edeceğimizi söyleyeyim. Şansölyenin aktif bir rol üstlendiğini biliyorsunuz. Gerçekten bu yönde harekete geçti.

Göç konusunu aynı şekilde ve eylemle ele alacağız. İstediğimiz ve bizim endişemiz, geçmişte yapılan hataları tekrarlamak değil, yani göçle mücadelede Yunanistan gibi ülkeleri her şeyden önce yalnız bırakmaktır. Ve Federal Hükümetin tam olarak desteğinin var olduğunu bilmenizi istiyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz