Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis Yakından İnceledi, Açılışına Katılacak

Miçotakis Yakından İnceledi, Açılışına Katılacak

3
0

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği Zirvesi’nin sona ermesinin ardından ayağının tozuyla Cuma akşam üzeri Dedeağaç’a geldi ve burada bulunan eşi Mareva ve askerlik görevini yapan oğlu Konstantinos ile buluştu.

Cumartesi sabahı Dedeağaç’tan metal çitin inşasının yapıldığı Ferecik bölgesine geçen Başbakan Miçotakis ve beraberindeki heyet, burada çitin yapımını ve özelliklerini yakından inceledi.

Ardından Ferecik Belediye binasına geçen Başbakan Kiriakos Miçotakis, Ferecik (Feres) Belediye binasında Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Kültür Bakanı Lina Mentoni, Vatandaşı Koruma Bakanı Yardımcısı Lefteris İkonomu, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Yunanistan Emniyet Teşkilatı Başkanı Mihalis Karhimakis, Yeni Demokrasi Partisi bölge milletvekilleri, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un katılımıyla yapılan kapsamlı toplantıda “Evros’ta Yunanistan-Türkiye sınırındaki yeni çitin inşası, kendilerini güvende hissetmeleri için bu kadar zor bir durumda ülkenin tedbirini çok yükseklerde tutan Yunan vatandaşlarına yönelik hükümetin yapabileceği en az şeylerden biriydi.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis, çitin çalışmalarının hızla ilerlediğini, projenin planlandığı gibi Nisan 2021’de tamamlanacağını söyledi ve açılışına bizzat katılacağını dile getirdi.

Dedeağaç Metropoliti Anthimos’u da ziyaret eden Başbakan Miçotakis, daha sonra Dedeağaç Liman Müdürlüğü yetkilileri ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda limanın özelleştirme sürecine yönelik bilgi aldı.

Miçotakis daha sonra buradan Semadirek (Samothraki) adasına geçti. Adadaki Belediye Başkanı Nikos Galatumos ve diğer yetkililerle yapılan toplantıya başkanlık etti, adanın sorunlarını yakından dinleme fırsatı buldu.

Miçotakis burada yaptığı açıklamada, “bu ziyaretler hem önemli hem de semboliktir, özellikle bu dönemde herkese bir mesaj gönderiyoruz ve diyoruz ki, sadece güvenlik açısından değil, fırsat eşitliği açısından da hükümet olarak ilk önceliğimiz Yunanistan’ın sınır bölgesinin ihtimamıdır.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz