Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Türkiye’ye Yönelik Yaptırımlar Tartışılsın”

Miçotakis: “Türkiye’ye Yönelik Yaptırımlar Tartışılsın”

0
0

Başbakan Miçotakis Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yaptırımların tartışılmasını talep etti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle Avrupa Birliği’ne Ankara’ya yönelik yaptırımların tartışılması çağrısında bulundu.

Daha önce Doğu Akdeniz’de yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’ye yönelik savaş tehdidinde bulunan Yunanistan’dan karşı bir hamle daha geldi. Başbakan Kiriakos Miçotakis, AB Liderler Zirvesi’nden yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yönelik yaptırımların tartışılması gerektiğini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde konuşan Başbakan Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunlar nedeniyle AB’nin Moskova ile olduğu gibi, Ankara’ya yönelik yaptırımları da tartışması gerektiğini ifade etti.

AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları tartışırken Türkiye’ye yönelik yaptırımları tartışmamasını paradoks olarak niteleyen Miçotakis, şöyle konuştu:

“Ukrayna’dan dolayı Rusya’ya yönelik yaptırımları tartışmak ve Avrupa Birliği’nin üyesi olan Yunanistan ile Kıbrıs’ın egemenlik haklarının ihlalini tartışmamak paradoksal.”

Başbakan Miçotakis, bu konunun AB üyesi ülkelerin liderlerini gelecek Temmuz’da Brüksel’de bir araya getirecek zirvede görüşülmesi çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz