Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Müttefikler Cihatçı Gruplarla İşbirliği Yapamaz, S-400’ü Test Edemezler”

Miçotakis: “Müttefikler Cihatçı Gruplarla İşbirliği Yapamaz, S-400’ü Test Edemezler”

2
0

Başbakan Miçotakis’ten Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalar. Miçotakis, “Müttefikler cihatçı gruplarla işbirliği yapamaz. S-400’ü test edemezler.” İfadelerini kullandı.

Miçotakis Yunanistan’ın Türkiye’den çok daha önce S-300 savunma sistemini topraklarına dahil ettiğini ve defalarca denediğini unutmuş olacak ki, Türkiye’nin S-400’leri denemesine kafayı takmış durumda.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 66. NATO Parlamenter Asamblesi Yıllık Oturumu’nun başlamasıyla bugün öğleden sonra yaptığı selamlama konuşmasında, Türkiye ile samimi ve iyi niyetli bir diyaloğa olan bağlılığı, ancak bunun karşılıklılık bağlamında yapılması gerektiğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis konuşmasında Türkiye’ye göndermede bulunarak, “Müttefikler cihatçı gruplarla işbirliği yapamaz. S-400’ü test edemezler. Bu uygulamalar NATO’nun değerlerini baltalar ve NATO’nun siyasi ve askeri bir örgüt olarak dayanışmasını, bütünlüğünü, birliğini ve etkinliğini zayıflatır ve İttifak’ın kendi hedeflerine ve savunma çıkarlarına ters düşer.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik olumsuz hamlelerde bulunduğunu ileri süren Miçotakis, “geçtiğimiz Mart ayında Yunanistan’ın Türkiye’nin göç akışlarını silah olarak kullanması ile karşı karşıya kaldık. Yazın ise denizdeki egemenliğimiz ve egemenlik haklarımıza karşı eylemler nedeniyle Silahlı Kuvvetlerimizi yüksek alarm durumuna geçirmek zorunda kaldık. Böylece, iki müttefik deniz kuvvetleri 35 gün boyunca karşı karşıya geldi.”

“İttifak’ın güney kanadının güvenliğini ve istikrarını tehlikeye atan bir durum” diyen Başbakan Miçotakis, “bu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir dışadönüklük ruhunu geliştirmeye, Avrupa Birliği ve Batı’ya bakmaya, farklılıklarımızı bir işbirliği ruhu içinde çözmeyi taahhüt etmeye davet ettim.

Bu yıl birçok kez söylediğim gibi, Yunanistan ve Türkiye konuşmak zorunda ve – eğer anlaşamazsak – o zaman uluslararası mahkemeye başvurarak anlaşmazlıklarımızı çözmek zorunda kalacağız ve hukuk devletinin üstünlüğünün geçerli olmasına izin vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz