Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis Kalabalık Bir Heyetle Abu Dabi’ye Gitti

Miçotakis Kalabalık Bir Heyetle Abu Dabi’ye Gitti

3
0

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi’ye gitti. Başbakan Miçotakis ve heyetinin görkemli bir törenle karşılandığı belirtiliyor.

Hükümet kaynaklarına göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Abu Dabi ziyareti, Yunanistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ile bağlarının güçlenip derinleştiğini ve ikili ilişkilerin stratejik bir ortaklığa dönüştürüldüğünü kağıda da yansıtılacağını gösteriyor.

Atina ve Abu Dabi arasında özellikle Stratejik Ortaklık Niyet Bildirgesi ve iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin yanı sıra bölgesel düzeyde karşılaştıkları ortak zorluklara ilişkin ortak görüşlerin sonucu olacak olan dış politika ve savunma alanlarında İşbirliği Anlaşması imzalanması bekleniyor.

Bu kapsamda Başbakan Miçotakis’in yarın Çarşamba günü Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşecek, ardından Abu Dabi’nin şiddet içeren aşırılıklarla mücadele eden merkezi olan Hedayah Başkanı Ali Rashid Al Nuaimi ile bir görüşme gerçekleştirecek olan Miçotakis sonra da Şeyh Zayed Ulu Camii Merkezini ziyaret edecek.

Yunanistan açısından büyük önem taşıdığı vurgulanan bu ziyarette Başbakan Miçotakis’e Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Ekonomik Diplomasi ve Dışa Dönüklükten Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Frangogiannis, Başbakanlık Diplomatik Ofisi Direktörü Büyükelçi Eleni Surani, Başbakan Finans Ofisi Müdürü Aleksis Patelis ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos eşlik ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz