Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis De Türkiye’ye Yaptırım Uygulanmasını İstedi

Miçotakis De Türkiye’ye Yaptırım Uygulanmasını İstedi

2
0

Mesele Türkiye olunca Yunanistan’da tüm siyasi partiler aynı tutumu benimseyip uyguluyorlar. Dün KİNAL Başkanı Fofi Gennimata Türkiye’ye karşı yaptırım uygulanmasını talep etti, bugün de Kiriakos Miçotakis. Başbakan Çipras zaten dün gece Başbakanlık konutu ününden açıkça söylemişti.

Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis de gittiği Arta ziyaretinde Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Türkiye tahrik edici davranışlarını yoğunlaştırırsa eğer Atina ile Lefkoşa’nın Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamasını talep etmesini istedi.

Miçotakis, “Türkiye, aylardır uluslararası hukuka mutlak saygısızlık gösteriyor. Münhasır Ekonomik Bölge içindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen haklarını sistematik olarak ihlal ediyor. Bu tür eylemlerin daha da artması halinde, Yunanistan ve Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yaptırım uygulamalarını istemeleri kesinlikle zorunludur.” Dedi.

İç meselelerde tarım politikasına da değinen Miçotakis, çiftçilere seslenerek vergileri düşüreceklerini ve çiftçileri destekleme sözü verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz