Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis Bugün Lefkoşa’dan İsrail’e Geçecek

Miçotakis Bugün Lefkoşa’dan İsrail’e Geçecek

6
0

Kiriakos Miçotakis, Kıbrıs sorunu açısından kritik bir noktada bugün Kıbrıs Rum Kesimi’ne gidiyor. Başbakan Miçotakis, BM himayesinde yapılacak olan gayri resmi beş partili konferans öncesinde, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile bir görüşme yapacak.

Atina, iki bölgeli iki toplumlu Federasyonun çözümünde Lefkoşa ile kesinlikle ve tam olarak koordine edildiğinin her fırsatta altını çiziyor.

Kiriakos Miçotakis ve Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz hafta telefonla görüştüğü ve bunun akabinde Başbakan Miçotakis’in Lefkoşa’ya gitmesine karar verildiği belirtiliyor.

İki lider sabah saat 11.15’te Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya gelecek ve ardından iki heyetin görüşmeleri, öğlen 12.15’te ise Miçotakis ve Anastasiadis basına açıklamalarda bulunacak ve bir çalışma yemeğine katılacak.

İsrail’e geçecek

Başbakan Miçotakis öğleden sonra saat 16.45’te İsrailli mevkidaşı Benjamin Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail’e gidecek ve iki ülke heyetleri arasında görüşmeler yapılacak. İki lider saat 18.00’de kameralar karşısına geçecek ve açıklama yapacak. Yunanistan’ın hava savunma konusu ve İsrail ile ortak savunma işbirliğinin görüşmelerin merkezinde yer alması bekleniyor.

İki Başbakan Pandemi ve aşılamanın seyri hakkında görüş alışverişinde bulunacak. İsrail, Yunanistan gibi, covid-19 ile dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha etkili bir şekilde ilgilenen ülkeler arasında yer alıyor.

Yunanistan Başbakanının, Yunanistan için turizmi açmanın ve seyahati kolaylaştırmanın önemini vurgulayarak, genel kabul görmüş bir aşı sertifikasının yararlılığı konusundaki görüşünü yinelemesi bekleniyor.

Buna ek olarak, toplantılarının gündeminde ikili meseleler, bir dizi alanda daha fazla işbirliği olasılığı ve Güneydoğu Akdeniz’deki durumla ilgili konuların ele alınması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz