Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis, Başkan İmamoğlu’nu Kabul Etti

Miçotakis, Başkan İmamoğlu’nu Kabul Etti

0
0

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda kabul etti.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in resmi davetlisi olarak Atina’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21 Eylül 2021 Salı günü önce Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile görüştü. Ardından Başbakanlık Maksimu Sarayı’na geçen Bakoyannis ve İmamoğlu, Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından kabul edildi.

Atina Belediye konağında bir araya gelen iki Belediye başkanı, Atina ve İstanbul’un barış köprüleri kurabileceğine, Yunanistan ve Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ve aynı zamanda iki ülke sınırlarını aşan sorunları çözmek için birlikte çalışabileceğine olan inancını dile getirdi.

Başkan Bakoyannis, “sorunlar aşağıdan yukarıya çözülür. İnsanlar onları yaratır ve insanlar onları çözer. Hükümetler veya daha doğrusu rejimler tarafından yaratılmış olsalar bile, halk tarafından çözülebilirler.” İfadelerini kullandı.

Şehirler arası diplomasiye atıfta bulunan Bakoyannis, “Farklılıklarımız gerçek ama yerel yönetim vatandaşa en yakın demokratik kurum ve bu da insan duygularını daha etkin yorumlayabilmemizi sağlıyor. Yaz aylarında ülkelerimizi vuran feci yangınların yanı sıra birkaç yıl önce meydana gelen güçlü depremlerle toplumlarımızda tezahür eden duygulardır.” Dedi.

Başkan Ekrem İmamoğlu ise, İstanbul ve Atina’nın ortak bir kaderle birbirine bağlı iki şehir olduğunu ve Yunanistan ile Türkiye’nin karşılaştığı sorunlara birlikte çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Ekrem İmamoğlu, “İki ülke arasındaki dostluk çözümlerden biri değil, tek çözümdür. Türkiye ve Yunanistan birçok alanda ortak bir kültüre, ortak bir geçmişe ve ortak bir tarihe sahiptir. Bu ortak değerler, sorunlara rağmen bir arada yaşamayı ön plana çıkarmalıdır. Bunu akılda tutarak, Atatürk ve Venizelos’un başlattığı dostluk ve barış sürecini sürdürme hedefi, zaman zaman zor zamanlardan geçse bile her zaman ilerleme olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Miçotakis, Başkan İmamoğlu’nu Kabul Etti

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda kabul etti.

İki Belediye Başkanı, Başbakan Miçotakis ile kültür ve iklim değişikliğinin zorluklarının ele alınması gibi ortak ilgi alanlarında iki şehir arasındaki işbirliği olanaklarını görüştüği belirtiliyor.

Öğleden sonra, Atina belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na Akropolis’i gezerken eşlik edecek, saat 21:00’de ise Herodion’u ziyaret ederek “Monica Bellucci, Maria Callas: Mektuplar ve Anılar” adlı oyunu birlikte izleyecekler.

Ekrem İmamoğlu’nun Atina gezisi kapsamında yarın 21 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 11:30’da tarihi Atina Çarşısı ziyareti yapılacak, ardından Ekrem İmamoğlu, Atina belediye başkanı eşliğinde Sintagma Meydanı bölgesini ziyaret edecek, Zappion, bölgesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerini yakından görecek ve bilgi alacak.

Son olarak 16:30’da Lenorman’daki eski Halk Tütün Fabrikası’nda Kültür ve Kalkınma Teşkilatı NEON’un “Portalları” sergisi ziyaret edilecek ve İmamoğlu Çarşamba gecesi Atina ziyaretinden sonra İstanbul’a hareket edecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz