Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİHALOLİAKOS VE MİLLETVEKİLLERİNE KELEPÇE

MİHALOLİAKOS VE MİLLETVEKİLLERİNE KELEPÇE

21
0

Yunanistan’da Neonazi Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos’un da aralarında bulunduğu beş milletvekili savcılığa götürüldü.

Yunanistan’da ırkçı Altın Şafak’a yönelik sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında gözaltındaki toplam 19 kişi olağanüstü güvenlik önlemi eşliğinde savcılığa götürülmeye başlandı.

Bugün akşam saat 19: 00’da Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden çıkarılmaya başlanan gözaltındaki örgüt üyeleri, elleri kelepçeli halde kar maskeli terörle mücadele ekipleri eşliğinde ciplere bindirildi, ardından da Savcılığa götürüldü. 

Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos, ellerini yukarı kaldırarak kelepçeleri gösterdi. Bu arada ‘Yaşasın Altın Şafak’ şeklinde slogan attığı duyuldu. Diğer milletvekilleri de liderleriyle aynı tepkiyi verdi. Beş kişinin savcılığa sevklerinin ardından ikisi polis toplam 14 kişinin de bu akşam savcılığa gönderilmeleri bekleniyor.

Gözaltındaki örgüt üyelerinin ifade için süre talep etmeleri bekleniyor.

Savcılığın hazırladığı soruşturma raporunda Altın Şafak üyeleri, “organize suç örgütü kurma ve üye olma” ile cinayet gibi çok sayıda suçlamayla karşı karşıya bulunuyor. Parti milletvekillerinin telefon konuşmalarında işledikleri suçlara ilişkin değerlendirmeler yaptıkları belirtiliyor.

Altın Şafak örgütü üyeleri, son 4 yılda yabancı ve göçmenlere yönelik 900 civarında yaralama ve 10 civarında da cinayet işlemekle itham ediliyor. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz