Ana Sayfa Yunanistan Haber Meriç (Evros) Bölgesi Askerle Doldu

Meriç (Evros) Bölgesi Askerle Doldu

2
0

Pazartesi gününden bu yana Meriç (Evros) bölgesi askerlerle doldu. Yunanistan’ın birçok bölgesinden vatani görevini yapmak üzere Meriç bölgesindeki askeri kışlalardaki acemi birliklerine giriş yapan genç askerler aynı zamanda bölgeye canlılık gertirdi.

Karantinaya rağmen Pazartesi gününden beri 130 yeni asker acemi birliklerine giriş yaparken, önümüzdeki Pazartesi gününe kadar özellikle Kavisos köyündeki kışlalara 1.200 yeni askerin gelmesi bekleniyor.

Bölgedeki askeri kışlalara gelen tüm askerler, koronavirüsün yayılmasını önlemek için hızlı bir teste tabi tutulurken, aynı zamanda ek bir önlem olarak, halihazırda görev yapan askerlerle bir araya gelmemek için ilk 15 gün farklı koğuşlarda barındırılacaklar.

Son yıllarda askerlik görevini yapmak üzere en fazla başvurunun bu dönemde yapıldığından dolayı yoğunluk yaşandığını belirten askeri yetkililer, ilk kez bu kadar fazla askerin vatani görevini yapmak istemesinin altında yatan sebebin ise, 2021 yılından itibaren Yunanistan’da askerlik süresinin 12 aya çıkarılmış olması gösteriliyor. 2020 yılının bu son iki ayında kışlaya teslim olanlar 9 ay askerlik yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz