Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MERİÇ BÖLGESİNDEKİ TEL ÖRGÜ İNŞAATI TAMAMLANDI

MERİÇ BÖLGESİNDEKİ TEL ÖRGÜ İNŞAATI TAMAMLANDI

9
0

Meriç (Evros) bölgesinde kaçak göçmen geçişini engellemek için başlattığı tel örgü inşaatının tamamlandığı bildirildi. Tel örgünün yapımını üstlenen “DAGRES A.T.E” şirketinin Başkanı Petros Dagres, yaptığı açıklamada, DAGRES şirketi ve ilgili makamların koordineli çabaları sonucunda, yapım amacı açısından etkileyici sonuçları bulunan önemli ve özel bir çalışmanın dün tamamlandığını söyledi.

Dagres, 4 metre yüksekliğinde ve 10 bin 365 metre uzunluğunda inşa edilen tel örgünün Kastanies (Pazarkule) sınır kapısından Meriç (Evros) nehrine kadar uzandığını ve mekanik yardım olmadan aşılmasının olanaksız olduğunu kaydetti. İlk başta 5,5 milyon avroya mal olması planlanan tel örgünün yapımına Mayıs ayında başlandığını ve 3 milyon 160 bin avroya mal edildiğini açıklayan Dagres, tel örgünün inşasının önceden açıklanandan uzun sürmesinin bölgedeki zor hava koşullarından kaynakladığını ileri sürdü.

Dagres, tel örgülere önceden yerleştirilen termal kameralarla ilgili fiber optik ağlarda düzeltilmesi gereken bazı sorunlar bulunduğunu belirtti. Daha önce, Avrupa Birliği’nin sonuç alınabileceğini düşünmediği için finance etmediği tel örgünün fotoğraflarını yayımlayan Yunan basını, metal ve galvaniz işlerini bir Türk firmasının yaptığını, tel örgüye 25 adet termal kamera yerleştirileceğini duyurmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz