Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MENETLER KÖYÜNDE HATİM MERASİMİ COŞKUSU

MENETLER KÖYÜNDE HATİM MERASİMİ COŞKUSU

14
0

Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Menetler köyü Kur’an Kursu talebeleri Kur’an-ı Kerim’i hatim etmeleri vesilesi ile 27 Nisan 2013 Cumartesi günü köyde hatim merasimi düzenledi. Hatim merasimine başta köy halkı olmak üzere, civar köylerden yoğun katılım gerçekleşti.

Menetler Köyü Kur’an Kursu’nda toplam 14 talebe eğitim alıyor. Din görevlisi Ahmet Paputçi’nin çalıştırdığı talebelerin 11 tanesi bu yıl Kur’an-ı Kerim-i hatim etti. Kurs öğrencilerinin Kur’anı Kerim’i hatim etmiş olmalarından dolayı, öğrenci velileri tarafından hatim merasimi düzenlendi.

Kuran kursu öğrencileri önce Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Türkçe meali ve ilahiler okudu. Son bölümde dini mesajlar içerikli piyes oyunu ve özlü sözler okuyan öğrencilerin hatim duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

‘Aramızdaki çürükleri el birliğiyle ayıklamamız gerekir”

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif te burada yapmış olduğu konuşmada, bu hatim cemiyetini düzenleyen köy halkını, din görevlisi hocalarını, çocukları, anne, babaları tebrik ettiğini söyledi. Köye geldiğinde büyük bir hazırlık gördüğünü ve bunun için de ayrıca Menetler köyüne teşekkür eden Müftü Şerif, bunun da ‘Temizlik imandan gelir’ düsturunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Konuşmasının son bölümünde cemaatler ne kadar çok olursa, Allah katında sevaplar da o kadar çok olur diyen Şerif, ‘240 İmam Yasası’na da atıfta bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Bizi bozmak için gelecek olan sözde imamların arkasında namaz olmaz. Aramızdaki çürükleri el birliğiyle ayıklamamız gerekir. Bu bakımdan kültürümüze sahip çıkmaya devam edelim.”

Menetler köyündeki hatim merasimine Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Toplumsal Hareket Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Mehmet Emin ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Hatim merasimi sonrasında, kılınan öğle namazıyla birliktes gelen konuklara öğle yemeği ikram edildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz