Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MENETLER KÖYÜ HATİM MERASİMİ DÜZENLİYOR

MENETLER KÖYÜ HATİM MERASİMİ DÜZENLİYOR

19
0

Menetler Kur’an Kursu talebeleri Kur’an-ı Kerim’i hatmetmeleri vesilesi ile 27 Nisan 2013 Cumartesi günü köyde hatim merasimi düzenlenecek. Köy halkı merasim hazırlıklara yoğun devam ediyor.

Menetler Köyü Kur’an Kursu’nda toplam 14 talebe eğitim alıyor. Din görevlisi Ahmet Paputçi’nin çalıştırdığı talebelerin 11 tanesi bu yıl Ku’an-ı Kerim-i hatmetti. Ku’an’ı hatmeden öğrenciler için veliler hatim merasimi düzenleme kararı aldılar. 27 Nisan 2013 Cumartesi günü köy camiinde yapılacak merasim saat 11:00’da başlayacak. Köyde merasim hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor. Caminin etrafında ve avlusunda çalışmalar yapılıyor. Avlunun eskimiş duvarları yenilendi, avlu kalın fayanslarla döşendi, çiçek ekilme yerleri yapıldı. Temizlik ve düzenleme çalışmalarına mütevelli heyeti, öğrenci velileri, Menetler Camii Din Görevlisi Ahmet Paputçi ve köy muhtarı Hasan Nuri de katılıyor.

Hatim merasimi hakkında gazetemize bilgiler veren Menetler Camii Din Görevlisi Ahmet Paputçi, şunları belirtti. “Menetler köyü din görevlisi olarak Cumartesi günü köyümüzde hatim merasiminin düzenlenecek olmasından mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Köyümüzde en son 2008 yılında hatim merasimini düzenlemiştik. Bunu bu yıl da tekrarlıyoruz. Merasimin düzenlenmesine vesile olan talebelerime, öğrenci velilerine, mütevelli heyetine ve desteğini esirgemeyen köy halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Menetler köyü muhtarından Belediye Başkanı İbrahim Şerif’e teşekkür

Köy camiinde yapılan çalışmalara katılanlardan biri de Menetler Muhtarı Hasan Nuri’dir. Hasan Nuri, köyün seçilmiş temsilcisi olarak yapması gerekeni yapıyor, çalışmalarda köylü ile hareket ediyor, halkın kendisinden talep ettiklerine karşılık vermeye çalışıyor. Muhtar Hasan Nuri, köyde caminin eskimiş tuvaletlerin yenilenmesini belediye başkanından talep etmiş. Cami için bugün köyde yeni prefabrik tuvaletler yapılmış.

Yeni tuvaletler için Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’e teşekkür eden muhtar Hasan Nuri şunları belirtti;

“Köyümüzde caminin tuvaletleri çok eskimişti. Köye gelen misafirler bize tuvaletleriniz nerededir diye sorduklarında onlara caminin tuvaletlerini göstermekten utanıyorduk. Tuvaletlerin yenilenmesi gerekiyordu. Köy muhtarı olarak isteğimizi Belediye Başkanı İbrahim Şerif’e ilettim. Sağolsun kendisi isteğimizi memnuniyetle karşıladı ve cami için yeni tuvaletlerin yapılmasını sağladı. Köy halkım adına kendisine teşekkür ediyorum. Köyümüzde Cumartesi günü yapılacak hatim merasimine katılacak misafirlere karşı mahcup olmayacağız. Merasim hazırlıkları cami avlusunu yapılan çalışmalarla devam ediyor. Avlunun duvarlarını yeniledik, avluyu kalın fayans taşları ile döşedik. Başkan İbrahim Şerif kişisel yardımını burada da bizlerden eski etmedi. Fayansların alınmasına da katkı sağladı. Son olarak cami avlusunun yenilenmesine katkı sağlayan köy halkıma da teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz