Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHRİKOZ’DAKİ İFTARDA BAŞKONSOLOS İLHAN ŞENER’E SEVGİ SELİ

MEHRİKOZ’DAKİ İFTARDA BAŞKONSOLOS İLHAN ŞENER’E SEVGİ SELİ

11
0

Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı balkan köylerinden Mehrikoz köyünde 13 Temmuz 2013 tarihinde muhteşem bir iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.

İftar öncesi köy meydanı ve caminin önünü dolduran Mehrikoz bölgesindeki yüzlerce soydaş, Başkonsolos Osman İlhan Şener’in elini sıkabilmek ve kendisine hoşgeldiniz demek için adeta birbirileriyle yaıştılar ve Başkonsolosa karşı büyük sevgilerini bir kez daha göstermiş oldular.

Batı Trakya Türk Azınlığı toplum olarak çok zor bir süreçten geçtiği bu günlerde; Ramazan ayında muhteşem bir birlik ve beraberlik örneği sergilemeye devam ederken; Mehrikoz köyünde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin kişinin katılmış olması bunun açıkça bir göstergesi olduğu gibi, artık azınlık insanının da toplum değerlerini ön plana çıkardıklarını görüyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun birlik beraberlik içerisinde geçen iftar yemeğinden sonra Mehrikoz’da da Kozlukebir Belediyesinin iktidar ile muhalefeti ve yüzlerce soydaş hep birlikte iftar açtılar ve dua ettiler.

Mehrikoz köyündeki iftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Türkiye’den Şırnak Vaizi Ahmet Özdemir, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhalefet listelerin başkanları ve azaları, Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Hacı, Büyük Derbent Köyü Muhtarı Mehmet Çilingir, Mehrikoz Köyü Muhtarı Ali Haseki, Dede Mehmet Koç ve diğer yerel yöneticilerin yanısıra etraf köylerden de soydaşlar katıldı.

Birlik beraberliğin bu mübarek ayda pekişmesinde büyük emeği geçen özellikle Mehrikoz köyü gençlerinin özveriyle hizmet etmeleri ise gerçekten görülmeye değerdi. 

Video izle: http://www.dailymotion.com/user/birlikgazetesi/1#video=x11vge1

Video izle: http://www.dailymotion.com/user/birlikgazetesi/1#video=x11vfkv

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz