Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHMET MÜEZZİNOĞLU:”BAZI SIKINTILAR AKSAKLIKLAR YAŞANSA DA BARIŞ TRENİ SELANİK’E ULAŞTI VE AMAÇ...

MEHMET MÜEZZİNOĞLU:”BAZI SIKINTILAR AKSAKLIKLAR YAŞANSA DA BARIŞ TRENİ SELANİK’E ULAŞTI VE AMAÇ HASIL OLDU”

14
0

Selanik’teki 10 Kasım törenlerine katılmak için yola çıkan “Barış Treni”nin engellenmesinde bir kasıt aramadığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bazı sıkıntılar aksaklıklar yaşansada “Barış Treni” Selanik’e ulaştı ve amaç hasıl oldu dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Kasım vesilesi ile İstanbuldan hareket eden Barış Treninin rotarlı da olsa Selanik’e ulaşması ile amacın hasıl olduğunu söyledi. Bu tür yolculuklarda aksaklıklar olabileceğine dikkat çeken Müezzinoğlu, “Barış Treni” projesine onay vermiş olması nedeni ile Yunanistan hükümetine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Selanik’ten bazı milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte kara yolu ile Gümülcine’ye gelen Bakan Müezzinoğlu ve değerli eşleri Faize Müezzinoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun (BTTADK) onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Bakan Müezzinoğlu daha önce Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’na geçerek burada bir süre Başkonsolos Osman İlhan Şener ile görüştü. Başkonsolos İlhan Şener, Bakan Müezzinoğlu’nun Gümülcine’deki ziyaretinde bir an olsun kendisini yalnız bırakmadı ve elinden geldiğince herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için yardımcıları ile birlikte adeta seferber oldu ve elinden geleni yaptığı görüldü.

Yemeğe Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. Türkan Dağoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTTDD eski Başkanlarından Avukat  Burhanettin Hakgüder, Selahattin Yıldız ve Genel Sekreter Necmettin Hüseyin, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, BTTDD İzmir Şubesi Başkanı Avukat Aydın Özcan, Sabık Milletvekilleri İlhan Ahmet, Çetin Mandacı, Orhan Hacıibram, Ahmet Faikoğlu, BAKEŞ Başkanı Sabık Milletvekili Galip Galip, Belediye Başkanları İbrahim Şerif, İsmet Kadı ve Mustafa Cukal, GTGB Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Başkanı Mehmet Emin, ABTTF eski Başkanı Cafer Alioğlu ile kalabalık bir misafir topluluğu katıldı.

Yemek sonrası gezi ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, bu ziyarette bazı aksaklıklar olsa da önümüzdeki yıllarda benzer aksaklıkların son bulacağını ümit ettiğini söyledi.

Barış Treninin Yunanistan yolculuğunda yaşanan aksiliklede bir kasıt olduğunu düşünmek istemediğini ifade eden Müezzinoğlu şunları söyledi.

Hadisenin bütününe baktığımızda 140 kişilik bir eheyet Selanik’e ulaştı. Heyetiz kutlamalarda bulundu. Önemli olan Atatrük’ün doğduğu evde 10 Kasım’ın bütün dinamikleri ile kutlanmış olması. Yaşanan aksaklıkların ilki bizim topraklarımızda Uzunköprü’de oldu.

İkinci Aksaklık Yunan sınırında bizim bir yolcumuzun vizesindeki eksiklikten kaynaklandı. Geçe saat 24.00 te Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu arandı ve eksiklik giderildi. Burada bir art niyetten değil aksine bir duyarlılıktan bahsetmek lazım. Yunanistan’ın Barış Trenine bilerek problem çıkaracağına açıkça ihtimal vermiyorum. İki ülke arasında pek çok mesafe kat edildi. Ufak tefek pürüzler varsa görmeyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda her iki ülkenin iyi niyetli girişimlerini sürdürmesini temenni ediyorum.’’

KRİTERLERİ TUTANLARI İSTİHDAM EDERİZ

Bir Bakan olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesinden yana olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Selanik’te bulunduğu süre içinde Selanik Tabip Odası Başkanı ile Yunanlı doktorların Türkiye’de istihdamı meselesini görüştüğünü söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasında birbirlerine katkı sağlayabilecekleri pek çok alanlar olduğunu işaret eden Müezzinoğlu, “Basit problemler üreterek kendimizi ispatlama şansımız yok. Yunanlı doktorların ülkemizde çalışabilmesi için üç şartımız var. Bunlar diplomasının dekliğinin tanınması ve ihtisasını yapmış olması, Türkçe bilmesi ve çalışma izni meselesinin hal edilmesi. Kriterleri yerine getiren Yunanlı doktorları özel hastanelerde istihdam etmemizde hiçbir sorun yok” dedi.

YUNANİSTAN AZINLIĞIN SORUNLARINI ÇÖZMELİ

Bakan Müezzinoğlu, bir soru üzerine, Türk hükümeti olarak Yunan makamlarından Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarını çözmelerini istediklerini ve bunu beklediklerini ifade etti. Batı Trakya’daki azınlığın Lozan Anlaşması ile bu ülkeyle bırakmış insanlardan oluştuğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Hukuk devleti olan Yunanistan’ın Azınlığın sorunlarını çözmemesi bu ülkeye yakışmıyor. Ben Yunanistan’dan Azınlığın sorunlarını çözme arzusu olduğuna inanmak istiyorum diye konuştu.

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x171axr_bakan-muezzinoglu-10-kasim-gtgb_news

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x171cxk_muezzinoglu-10-kasim-gtgb-video-2_news

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz