Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHMET HİLMİ ÖLÜMÜNÜN 86. YILINDA TÖRENLE ANILDI

MEHMET HİLMİ ÖLÜMÜNÜN 86. YILINDA TÖRENLE ANILDI

25
0

İskeçe Türk Birliği kurucularından, Gazeteci – Öğretmen Mehmet Hilmi 86. ölüm yıldönümünde 24 Haziran 2017 Cumartesi günü düzenlenen törenle anıldı.

Tören, İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Din Görevlisi Ersan Ömer’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı ve İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar’ın yaptığı dua ile devam etti.

Ardından, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bu törene katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl 90. yılını kutladığımız İskeçe Türk Birliği’nin kurucularından olan Mehmet Hilmi, kısacık ömründe Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kültürüne, eğitimine, gelenek ve göreneklerine büyük katkıları olan değerli şahsiyetlerimizden biridir. Bizlere düşen en büyük görev, İskeçe Türk Birliği’nin değerlerine sahip çıkmak ve bunları yeni nesillere aktarmaktır. Ìskeçe Türk Birliği 90 yıldır devam ettiği yoluna bundan sonra da devam edecektir. Merhum Mehmet Hilmi’ye ve bu mezarlıkta yatan ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na hizmet etmiş olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Törene çelenk gönderen Seçek derneğine de ayrıca teşekkür ederiz.”

Törene, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticilerinin yanı sıra, DEB Partisi Genel Başkan Vekili Ahmet Kara, BTTÖB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Boşnak, İskeçe ili SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Mustafaoğlu, Ìskeçe Sabık Milletvekili Birol Akifoğlu, İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Üyeleri, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Üyeleri, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Yöneticisi ve İskeçe Türk Birliği Sabık Başkanı Rıza Kırlıdökme, İskeçe Türk Birliği Sabık Başkanlarından Özer Ahmetoğlu, Ramadan Duban, Sabriye Kasım Delioğlu, Adnan Raifoğlu ve Mehmet Hacıhalil katıldı.

Törene ayrıca Mehmet Hilmi’nin doğduğu bölgede kurulmuş olan SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği de çelenk gönderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz