Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEDRESE-İ HAYRİYE’DE ÖĞRENCİLER VE AZINLIK İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ, ŞİMDİ SIRA SİRİZA HÜKÜMETİNDE...

MEDRESE-İ HAYRİYE’DE ÖĞRENCİLER VE AZINLIK İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ, ŞİMDİ SIRA SİRİZA HÜKÜMETİNDE (VİDEO İZLE)

31
0

Medrese-i Hayriye’de öğrenciler ve azınlık iyi niyetini gösterdi, şimdi sıra SİRİZA hükümetinde.

Batı Trakya Gümülcine’de Medrese-i Hayriye öğrencilerinin başlatmış olduğu derslere girmeme boykot eylemi 3 Şubat 2019 Pazar günü sona erdi.

Pazar sabahı Gümülcine’de Medrese-i Hayriye önünde toplanan öğrenci velileri bir kez daha okula ve öğrencilere sahip çıktıklarını gösterdiler ve neticede uzun yıllar aradan sonra verilen mücadelede gösterdiler ki Azınlığın can alıcı yaşam damarlarından biri de eğitim ve onun kurumları.

Sabah saat 09:00 civarında Medrese-i Hayriye önüne ilk olarak Medrese Müdürü Üzeyir Ahmet, veli temsilcisi Selahattin Kesit, Okul Encümen Heyeti Başkanı Hasan Molla, Milletvekili İlhan Ahmet geldi.

Sonrasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Encümenler Birliği Başkanı Av. Ercan Ahmet geldi. Kendilerini burada Veliler ve Encümen Heyeti karşıladı.

Milletvekili Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek’in Azınlık için eğitim konusunda hak arama mücadelesinde büyük önem arz eden toplantıya katılmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Milletvekili Mustafa Mustafa kapıda kendisini bekleyen öğrencilerin yanına giderek öğrencilere siyasilerin bu konuda yaptığı yanlışı öğrencilerin başlatmış olduğu bu anlamlı mücadeleyle kendilerine doğru yolu gösterdiklerini söyledi ve 7 Şubat 2019 Perşembe günü Medrese-i Hayriye’den bir heyetle birlikte Atina’ya giderek Eğitim Bakanı Gavroglu ile bu konuyu enine boyuna görüşerek sorunun çözümüne yönelik bir karara varılması için görüşme gerçekleştirecekleri sözünü verdi.

Milletvekili İlhan Ahmet de öğrencilerin yanına giderek, verdikleri bu mücadelenin ilk anından itibaren gerek burada gerekse Atina’da Parlamento çatısı altında gerekli girişimleri yaptığını, bu süreç zarfında sunduğu soru önergeleriyle Eğitim Bakanı Gavroglu’nun Parlamentoya gelerek en azından konuyla ilgili bir cevap vermesi için gerekli girişimlerde bulunduğunu aktardı.

Müftü İbrahim Şerif de sırasıyla öğrencilerin yanına giderek öğrencilerin başlattıkları bu hak arama mücadelesinde ilk andan itibaren yanlarında olduklarını ancak değişik çalışmalarla sorunun çözümüne yönelik süreç yürüttüklerini söyledi, vermiş oldukları mücadeleden ve dik duruşlarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Son olarak Encümenler Birliği Başkanı Av. Ercan Ahmet, bu süreçte sorunun hallolması açısından soruna hukuki boyutlarıyla baktıklarını ve yaklaştıkları söyledi öğrencileri tebrik etti.

Sonrasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekilleri İlhan Ahmet ve Mustafa Mustafa ve Encümenler Birliği Başkanı Av. Ercan Ahmet velilerle birlikte Kayalı Yurdu’na geçerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Rodop İkinci Dereceli Okullar Müdüresi Marigula Kosmidu da katıldı. Kosmidu, toplantıda yaptığı kısa konuşmasında, öğrencilerin boykot eylemine son verme kararını saygıyla karşıladığını, öğrencilerin yeniden derslere dönmelerini büyük sevinçle karşıladığını dile getirdi ve bu süre zarfında kaybolan derslerle ilgi kararı Milli Eğitim Bakanlığı’nın vereceğini söyledi.

Toplantıdan derhal ayrılmasını gerektiğini dile getiren Kosmidu, bilindiği üzere Medrese-i Hayriye öğrencileri velilerinden bazıları, ki bu rakamın yaklaşık 11 olduğu söyleniyor, çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri için derslerin başka bir mekanda yapılması doğrultusunda Kosmidu’ya dilekçe verdikleri ve bu doğrultuda da Kosmidu’nun yayınladığı bir açıklamayla derslerin 4 Şubat 2019 Pazartesi gününden itibaren başka bir mekanda yapılacağını duyurmuştu.

Ancak bugün yaşanan bu gelişmelerden sonra bayan Kosmidu toplantıdan ayrılarak, öğrencilerin iyi niyet göstermesi, süreç devam ederken derslere dönmeleri kararından sonra buna gerek kalmadığını duyuran bir açıklamayı derhal yapması gerektiğini ve bu sebepten dolayı da toplantıdan ayrılacağını söyleyerek Kayalı Yurdu’ndan ayrıldı.

Bu tarihi anları ve tüm konuşmaları videolardan en son karesine kadar BİRLİK gazetesi farkıyla izleyebilirsiniz.

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71r9l1

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71rc5e

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71rfgx

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz