Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİDİLLİ’DEN VAN’A YARDIM ELİ UZANIYOR

MİDİLLİ’DEN VAN’A YARDIM ELİ UZANIYOR

15
0

Midilli Adası’nda faaliyet gösteren Yunan Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından başlatılan insani yardım ve giyim eşyaları ağırlıklı yardım kampanyasına, iletişim ve nakliye desteğini de Mitilene Tours adına tercüman Fatosh Lazari sağlıyor. Midilli’de önceki gün başlayan Van’da ki depremzedeler için yardım kampanyası kısa bir süre içinde çığ gibi büyürken, kampanyaya Siniparksi-Ege’de İletişim Derneği’nin de katıldığı gelen bilgiler arasında.

 

Midilli-Ayvalık arasında yolcu taşıyan feribotlarla Balıkesir’in Ayvalık ilçesine Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan gelen ilk parti yardım malzemelerini ise, Ayvalık Kent Konseyi adına Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga teslim alırken, Midilli’den gelen yardım malzemelerinin Ayvalık Belediyesi’ne ait Sosyal Market ve Kadın Dayanışma Merkezi’nde biriktirilip, önümüzdeki günlerde bir tır ya da kamyonla Van’a gönderileceği kaydedildi.

 

Midilli Adası’nda, Van’daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanılan yardım malzemelerinin hafta içi her gün Midilli- Ayvalık arasında seferler düzenleyen firmalar tarafından ücretsiz olarak taşınacağı ve önümüzdeki Çarşamba günü daha büyük bir parti yardım malzemesinin Ayvalık’a gönderileceği öğrenildi.

 

“ÜLKE OLARAK YAŞADIĞIMIZ EKONOMİK KRİZE RAĞMEN TÜRK DOSTLARIMIZIN BU KÖTÜ GÜNÜNDE YANINDAYIZ”

 

Söz konusu yardım kampanyası ilgili olarak internet üzerinden iletişim kurarak görüşlerini aldığımız Fatosh Lazari, Yunan halkının ve özellikle Midilli Adası sakinlerinin Van’da ki deprem nedeniyle büyük bir üzüntüye boğulduğunu belirterek,“Dost ülke Türkiye’de meydana gelen bu afette Midilli halkı da ülke olarak yaşanan büyük ekonomik krize rağmen üzerine düşeni yapmak için harekete geçti. Midilli halkı yardım kampanyasına büyük ilgi gösteriyor. Amacımız, karınca kararınca Van’da ki depremzedelere katkıda bulunmak. Türk halkına Van’da ki deprem nedeniyle büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz